Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Агентство ООН у справах біженців в Україні продовжує надавати гуманітарну допомогу Запорізькій області

31 травня 2022 - 17:00

Сьогодні очільник Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух обговорив з представницею Управління Верховного комісара ООН у справах біженців Кароліною Ліндхольм Біллінг ситуацію в регіоні та гуманітарні проблеми області. 

У зустрічі з місіонерами ООН також взяли участь директорка Департаменту соціального захисту населення Марина Нотанова, начальник Управління зовнішніх зносин і зовнішньоекономічної діяльності Запорізької ОВА Артур Бойко. 

Агентство ООН у справах біженців - це глобальна організація, яка присвячує свою діяльність  захисту прав біженців, вимушено переміщених осіб та людей без громадянства. Таким особам надають  допомогу, а саме житло, продукти, воду та інші життєво необхідні речі.

Так, нещодавно населені пункти Запорізької області, які постраждали від обстрілів російськими військами з важкого озброєння, отримали допомогу у відновленні пошкодженого житла від Управління Верховного комісара ООН у справах біженців. Зокрема, водостійку плівку для перекриття дахів пошкоджених будинків. Організація й зараз допомагає з наданням таких матеріалів для термінових ремонтів приватних будинків. 

Під час зустрічі крім іншого піднімалось і питання грошових виплат для вимушених переселенців. Варто зазначити, що Департамент соціального захисту населення ЗОВА продовжує тісно співпрацювати з  представництвом ООН в Україні. В рамках цієї співпраці, вимушені переселенці, які потребують додаткової допомоги, можуть отримувати по 2200 гривень кожного місяця на всіх членів родини.

Але, як наголосив Олександр Старух, у довгостроковій перспективі  необхідно думати про працевлаштування тимчасово-переміщених осіб, оскільки економіка України не зможе довго витримати пов'язаного з війною соціального навантаження навіть за умови допомоги іноземних партнерів. Вирішення цієї проблеми ускладнюється тим, що економічний розвиток наразі сповільнюється і на ринку праці немає достатньої кількості робочих місць.

Також суттєвою проблемою є розміщення тимчасово переміщених осіб, оскільки можливості комунальних закладів, які на сьогодні приймають переселенців, є достатньо обмеженими. І ситуація прогнозовано погіршиться з настанням нового навчального року та нового опалювального сезону. Тож влада уже сьогодні думає над тим, як реагувати на ці потенційні виклики і закликає міжнародні організації до активної допомоги на них.

Наприкінці зустрічі керівник ЗОВА подякував представникам Управління Верховного комісара ООН у справах біженців за надану Запорізькій області підтримку та висловив упевненість у подальшій плідній співпраці. Також на знак подяки Олександр Старух вручив гостям пам'ятні подарунки. 

 

Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області