Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

“Ми захищаємо наші європейські цінності”: Олександр Старух розповів про життя в обласному центрі (Відео)

25 червня 2022 - 11:15

Очільник Запорізької обласної військової адміністрації, підбиваючи підсумки розповів про головні події тижня. 

Олександр Старух першочергово прокоментував актуальну тему стосовно надання Україні статусу кандидата на вступ до Євросоюзу. Зазначив, що це політичний сигнал, який свідчить про підтримку нашої країни усіма 27 державами-членами Європейського Союзу. Керівник ЗОВА привітав всіх українців з цією історичною подією та наголосив на перспективах, які відкриває членство у ЄС. 

  • Нарешті нам відкрили двері і вже від нас залежить, наскільки ми зможемо скористатися цими можливостями. Для нашої країни це остаточне закріплення європейського вектору розвитку, адже Україна -  це Європа. Так, вільно пересуватися між країнами Європи та використовувати можливості інфраструктури буде простіше. Зокрема, важливою складовою є продовження реальних реформ, бо нам треба до кінця збудувати інститути правової держави, спираючись на європейські традиції та соціальну систему захисту кожного громадянина. Все це дає нам економічні можливості та взагалі великі перспективи для розвитку, - прокоментував Олександр Старух.

Крім того, очільник регіону розповів про стан справ в обласному центрі. Олександр Старух зазначив, що місто має жити і розвиватися, не дивлячись на військові дії, які точаться поряд. Саме тому було прийнято рішення скоротити комендантську годину, відновити повноцінний рух греблею Дніпрогес, а також зменшити кількість мішків з піском, бетонних блоків та металевих їжаків на вулицях Запоріжжя. 

  • Ми не говоримо про те, щоб зовсім все прибрати, але, наприклад, бетонні плити потрібно поставити паралельно дорозі, щоб вони не заважали руху автомобілів. Разом із тим, мішки з піском псують зовнішній вигляд міста та вже не слугують елементами захисту. Нагадую, що захисні рубежі будуються за 30-40 кілометрів від обласного центру для того, щоб ворог не дійшов і не зміг обстрілювати місто. А в середині всі мають пересуватися швидко, й життя має бути комфортним. Ми захищаємо наші цінності та спокій - робимо все, щоб обласний центр продовжував функціонувати й надалі, - наголосив Олександр Старух. 

Більш детально у відео:

 

   


Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону