Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Не припиняються обстріли населених пунктів на лінії розмежування

28 червня 2022 - 12:50

Минулої доби до органів поліції надійшло 14  повідомлень про наслідки ворожих обстрілів по об’єктам цивільної інфраструктури Оріхова та прилеглих населених пунктів. Інформації щодо травмованих не надходило. 

Російські загарбники продовжують руйнувати мирне життя жителів Запорізького краю. Обстріли відбуваються кожного дня, через що значна кількість громадян покинула свої домівки. Ті, хто залишився на рідній землі – повідомляють про наслідки рашиських обстрілів як за минулу добу, так і за попередні декілька місяців війни.

Внаслідок влучання снарядами у приватних будинках зруйновані двори, паркани, прибудинкові території та споруди. Пошкоджені дахи, вибиті вікна, посічені стіни будівель. 

Від  прямих попадань ракет повністю зруйновано стіни та майно в будинку.

Зафіксовано також три факти зруйнованих будинків у селі Білогір’я та Малій Токмачці Пологівського району. Заявники повідомили, що обстріли тривали декілька днів, тому точних дат назвати вони не змогли – через постійні бойові дії громадяни у селах не проживають.

Окрім житлових помешкань, отримано інформацію щодо знищених залізниць, електростанцій та інших об’єктів інфраструктури. Вкотре російські загарбники поцілили по Оріхівській виправній колоній. Снаряди потрапили у приміщення гуртожитків, котельні, ремонтно-механічного цеху та інші ділянки об’єкту. На території колонії знищено асфальтне покриття, паркан, вікна, двері та фасади вказаних приміщень.

Також минулої доби до поліції надійшло поштою п’ять заяв щодо пошкодженого майна Укрзалізниці та об’єктів електроенергетики. Представники підприємств повідомили, що обстріли  відбулися у квітні – травні та тривають по сьогоднішній день.

 

Читайте також

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області