Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Комітет Червоного Хреста вчергове передав будівельні матеріали для ліквідації наслідків бойових дій у Запорізькій області

4 серпня 2022 - 16:20

Території Запорізької області продовжують потерпати від обстрілів та руйнувань. До ліквідації наслідків бойових дій долучаються численні країни-партнери та міжнародні організації.

Серед тих, хто надає системну допомогу - Комітет Червоного Хреста, який виконує свою місію у багатьох областях країни, допомагає місцевим мешканцям та внутрішньо-переміщеним особам.

Сьогодні до передачі матеріалів, що надійшли від МКЧХ, долучився заступник очільника ЗОВА Геннадій Тімченко та заступник директора Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва ЗОВА Дмитро Кабанов. Також традиційно розвантажувати матеріали прийшли  працівники ДСНС.

Вже не вперше організація безоплатно передає будівельні матеріали для територіальних громад регіону, де тривають бойові зіткнення, або трапляються ракетні прильоти. З їх допомогою люди, які залишаються там, мають можливість швидко та самостійно тимчасово розв'язувати ці проблеми.

Цього разу комітет передав гуманітарну допомогу, яка містить у собі бруси різних розмірів, брезенти, пластикові листи для вікон та OSB плити. Згодом вони будуть розділені між територіями, які потребують таких матеріалів найбільше.

Геннадій Тімченко розповів представнику міжнародної організації про загальну ситуацію у гарячих точках регіону та зазначив, що надана допомога дуже корисна в сучасних умовах. Надані матеріали допоможуть частково відновити будівлі до того часу, поки не з'явиться можливість провести повноцінні ремонтні роботи. 

Наразі представники Запорізької ОВА та комітету Червоного Хреста продовжують кооперувати свої зусилля та обговорювати подальшу допомогу та варіанти розв'язання нагальних проблем регіону.

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області