Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Перший заступник Міністра освіти і науки України Андрій Вітренко перевіряє готовність освітніх закладів до нового навчального року

5 серпня 2022 - 13:30

Керівник Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух зустрівся із делегацію Міністерства освіти і науки України. У заході також взяли участь заступник голови облдержадміністрації Віталій Сиволап та директорка Департаменту освіти і науки ЗОВА Людмила Бухаріна.

Насамперед присутні обговорили підготовку до нового навчального року. Перший заступник Міністра зауважив, що з 1 вересня у режимі офлайн мають запрацювати ті навчальні заклади, в яких є належно обладнані укриття. Всі інші будуть надавати освіту в онлайн-форматі або практикувати змішану форму навчання. Все буде залежати від безпекової ситуації в країні і регіоні. 

Крім того, до підготовчих занять зможуть приєднатися позашкільнята. Але уроки мають проводитися тільки в тих освітніх будівлях, де є бомбосховища.  

Очільник ЗОВА Олександр Старух розповів, що з початком війни кількість дітей та педагогів в регіоні значно скоротилася. Багато хто евакуювалися за межі області або за кордон. Зокрема, проблемним є питання тимчасово окупованих територій. Там деякі люди йдуть на колаборацію з загарбниками, у тому числі співробітники навчальних закладів.

  • Турбує і вступна кампанія у виші, адже багато дітей виїхали за кордон. Так, молодь потроху повертається, але все одно для нас важлива чисельність школярів, ми маємо знати долю кожної дитини. Адже вони - це наше майбутнє. Ситуація значно загострюється на тимчасово окупованих територіях. Там зарплату отримують всі,  окрім тих, хто пішов на співпрацю з ворогом. Тому ми маємо на місці зробити всі належні умови роботи для наших педагогів, щоб вони могли спокійно викладати й українську мову, й історію та інші предмети. Безумовно, що політична складова тут також відіграє велику роль, але ми повинні докласти зусиль, щоб наші діти навчалися за українською програмою, - підкреслив Олександр Старух.  

Також очільник регіону зауважив, що всі мають пристосовуватися  до реалій війни. Адже вона внесла корективи у різні сфери життя, у тому числі в освітній процес. Так, Олександр Старух  наголосив на важливості підготовки вишами фахівців, які зможуть працювати з людьми, постраждалими від військової агресії.  

Під час робочого візиту перший заступник Міністра освіти і науки України Андрій Вітренко ознайомився з умовами організації безпечного освітнього процесу, відвідавши декілька навчальних закладів обласного центру. Високопосадовець запевнив, що Міністерство розгляне всі проблемні питання, озвучені під час відвідин Запоріжжя, та сприятиме їх розв’язанню.

 

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області