Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ворог поцілив по Запоріжжю та населеним пунктам області: поліція документує наслідки обстрілів за минулу добу

5 серпня 2022 - 14:15

Вчора впродовж доби поліція зафіксувала 34 повідомлення про ворожі обстріли Запорізького краю. Внаслідок «прильотів» в обласному центрі пошкоджено об’єкт державної власності та декілька квартир у багатоповерхівці. В області значних руйнацій зазнали приватні будинки та інша цивільна інфраструктура. Постраждалих не зафіксовано.

 

Країна-агресор продовжує наносити ворожі удари по об’єктам цивільної інфраструктури, нищити майно та будинки мирного населення, руйнувати дитячі навчальні заклади та медичні установи, палити поля та фермерські господарства з українським врожаєм.

Вчора окупанти поцілили не лише по населеним пунктам області, але й по самому Запоріжжю. Близько опів на четверту ранку ворожої атаки зазнали інфраструктурний об’єкт, декілька житлових приміщень і багатоповерхівка.

Внаслідок обстрілу в житловому будинку пошкоджено близько семи квартир, а на території об’єкту – одну будівлю та пустий резервуар для зберігання пального.

 

Ворожим вогнем окупанти накрили й населені пункти в Запорізькій області. Відучора поліцейські отримали декілька повідомлень про обстріляні будинки у Пологівському та Запорізькому районах.

Так, у Пологівському районі в селі Новогригорівка російські військові пошкодили декілька будинків та легковий автотранспорт місцевих жителів.

У Запорізькому районі під артобстріл попали декілька населених пунктів.

В селищі Новоіванівка агресор зруйнував місцеву школу, лікарню, декілька житлових будинків та фермерське господарство. Окупанти влучили у два складських приміщення, внаслідок чого вигоріло 7 тисяч тонн зерна. Також пошкоджено складське приміщення на фермерському господарстві у селі Тернуватому.

Ворожого вогню зазнали селища Веселянка та Юльївка. Ракети влучили у магазин та декілька будинків, пошкодило вулиці та електродроти на стовпах.

Окрім цього, про наслідки вчорашніх обстрілів поліції повідомили й жителі села Григорівка Запорізького району. Внаслідок розриву ракетних снарядів значних руйнацій зазнала присадибна територія разом із припаркованим автомобілем одного з мешканців населеного пункту.

За фактами збройних злочинів співробітники поліції передали зібрані матеріали до УСБУ в Запорізькій області для відкриття кримінального провадження за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України «Порушення законів та звичаїв війни».

 

За матеріалами Відділу комунікації поліції Запорізької області

Читайте також

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку

«У Збройних силах України повинна бути гендерна рівність», – 29-річна Катерина вирішила приєднатися до захисників

Безпека мешканців, підтримка бізнесу, підвищення якості освіти – Іван Федоров про головні виклики регіону

За матеріалами СБУ засуджено чергових колаборантів, які працюють на окупантів

Усиновлення дитини під час війни: що потрібно знати?

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства