Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькому районі успішно розпочався навчальний рік та продовжується допомога переселенцям

6 вересня 2022 - 17:40

Запорізький район продовжує тримати оборону, приймати вимушених переселенців та готуватися до нового опалювального сезону. Крім цього, відповідно до розпорядження голови Запорізької обласної військової адміністрації з 1 вересня у всіх школах розпочався освітній процес. Про це представники територіальних громад доповіли на нараді, яку провів начальник ЗОВА Олександр Старух.  

Першочергово обговорили новий навчальний рік, який дистанційно розпочався у 57 закладах загальної середньої освіти за державною програмою . Як зазначив керівник РВА Олег Буряк, окрім місцевих мешканців до навчання охоче долучилися діти-ВПО. Усього відкрито понад 700 класів, де навчається більше 13 тисяч дітей. В школах є спеціальні укриття для того, щоб освітній процес відбувався з дотриманням норм безпеки. Крім цього, сумісно з головним управлінням ДСНС та Департаментом освіти і науки ЗОВА на базі деяких закладів створено класи безпеки, відповідно до програми “Безпечна школа”.  

До того ж частина шкіл та дитячих садків продовжують надавати прихисток вимушеним переселенцям, а на базі запорізьких ВУЗів створені районні освітні хаби, де працюють вчителі з тимчасово окупованих територій.  

- Безпека дітей та вчителів дуже важлива для нас. Ми не можемо призупиняти навчальний процес, адже піклуємось про освіту наших дітей. Ми намагаємось зробити усе, аби цей процес був зручним, а діти навчались без загрози власному життю, - наголосив Олександр Старух.  

Крім цього, спільно з органами місцевого самоврядування триває підготовка до опалювального сезону. Як зазначив очільник РВА, станом на 01 вересня необхідні заходи виконані на 80%, робота триває. Наразі обласна влада концентрує увагу на закупівлі генераторів для лікарень та придбанні  модульних котелень. Активно відбувається підготовка до облаштування майбутніх пунктів обігріву, а також забезпечення комунальних закладів та місцевих мешканців альтернативними видами палива. 

  

Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»