Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькому районі успішно розпочався навчальний рік та продовжується допомога переселенцям

6 вересня 2022 - 17:40

Запорізький район продовжує тримати оборону, приймати вимушених переселенців та готуватися до нового опалювального сезону. Крім цього, відповідно до розпорядження голови Запорізької обласної військової адміністрації з 1 вересня у всіх школах розпочався освітній процес. Про це представники територіальних громад доповіли на нараді, яку провів начальник ЗОВА Олександр Старух.  

Першочергово обговорили новий навчальний рік, який дистанційно розпочався у 57 закладах загальної середньої освіти за державною програмою . Як зазначив керівник РВА Олег Буряк, окрім місцевих мешканців до навчання охоче долучилися діти-ВПО. Усього відкрито понад 700 класів, де навчається більше 13 тисяч дітей. В школах є спеціальні укриття для того, щоб освітній процес відбувався з дотриманням норм безпеки. Крім цього, сумісно з головним управлінням ДСНС та Департаментом освіти і науки ЗОВА на базі деяких закладів створено класи безпеки, відповідно до програми “Безпечна школа”.  

До того ж частина шкіл та дитячих садків продовжують надавати прихисток вимушеним переселенцям, а на базі запорізьких ВУЗів створені районні освітні хаби, де працюють вчителі з тимчасово окупованих територій.  

- Безпека дітей та вчителів дуже важлива для нас. Ми не можемо призупиняти навчальний процес, адже піклуємось про освіту наших дітей. Ми намагаємось зробити усе, аби цей процес був зручним, а діти навчались без загрози власному життю, - наголосив Олександр Старух.  

Крім цього, спільно з органами місцевого самоврядування триває підготовка до опалювального сезону. Як зазначив очільник РВА, станом на 01 вересня необхідні заходи виконані на 80%, робота триває. Наразі обласна влада концентрує увагу на закупівлі генераторів для лікарень та придбанні  модульних котелень. Активно відбувається підготовка до облаштування майбутніх пунктів обігріву, а також забезпечення комунальних закладів та місцевих мешканців альтернативними видами палива. 

  

Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ