Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Старух: “Окупанти застосовують всі можливості аби наражати на небезпеку жителів Запорізької області”

12 вересня 2022 - 14:35

Вже тиждень окупаційні війська не пропускають вантажівки з допомогою для тимчасово окупованих території. Через це виникає не лише соціальне напруження, а й загроза для місцевих жителів. Не замислюючись про наслідки, зокрема, ворог перешкоджає доставленню медикаментів, які для деяких категорій населення є життєво необхідними. Це зазначив очільник ЗОВА Олександр Старух на традиційній нараді з керівникам структурних підрозділів.

Для того, щоб не допустити виникнення критичної ситуації ще на початку війни було побудовано алгоритм забезпечення населення ліками. Як розповів директор Департаменту охорони здоров’я ЗОВА Олексій Кулинич, медикаменти доставлялися централізовано у лікарні, а потім розподілялися між населенням. Наразі у медичних закладах проводиться облік усіх препаратів, які надійшли до установ з 24 лютого від Міністерства охорони здоров’я України та міжнародних організацій. Під особливим наглядом продовжують перебувати люди із хронічними захворюваннями, які потребують коштовних та рідкісних ліків, які до того ж мають особливі умови зберігання.

  • Окупанти застосовують всі можливості аби наражати на небезпеку жителів Запорізької області. Обстрілюють міста та села, викрадають, лишають електропостачання, води, стріляють по АЕС. Роблять життя наших людей нестерпним. Вже тиждень ворог не дає нам доставити на тимчасово окуповані території життєво необхідні медикаменти. Ліки, без яких люди можуть померти. Така злочинна, цинічна поведінка окупанта є прямим порушенням норм Женевської конвенції. Більш того, вони намагаються звинуватити нас і розказують жителям ТОТ, що українська влада про них забула. За все це ворог вже має нести відповідальність! Наголошую: запаси, що були зібрані на початку війни, вже закінчуються. Ми готові забезпечити всіх наших людей необхідними ліками. Не можна допустити медичну катастрофу, - наголосив Олександр Старух. 

Крім того, наразі продовжується вивезення представників вразливих верств населення, яких розміщують в інтернатних закладах. Окрема увага влади приділяється тому, аби вся діяльність лікарів та керівників медичних закладів відбувалась в межах українського законодавства.

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

«В кожному населеному пункті має бути острівок соціального оптимізму та стабільності, де буде світло, тепло та можливість спілкуватися», – Іван Федоров про пункти незламності

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі