Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Старух: “Окупанти застосовують всі можливості аби наражати на небезпеку жителів Запорізької області”

12 вересня 2022 - 14:35

Вже тиждень окупаційні війська не пропускають вантажівки з допомогою для тимчасово окупованих території. Через це виникає не лише соціальне напруження, а й загроза для місцевих жителів. Не замислюючись про наслідки, зокрема, ворог перешкоджає доставленню медикаментів, які для деяких категорій населення є життєво необхідними. Це зазначив очільник ЗОВА Олександр Старух на традиційній нараді з керівникам структурних підрозділів.

Для того, щоб не допустити виникнення критичної ситуації ще на початку війни було побудовано алгоритм забезпечення населення ліками. Як розповів директор Департаменту охорони здоров’я ЗОВА Олексій Кулинич, медикаменти доставлялися централізовано у лікарні, а потім розподілялися між населенням. Наразі у медичних закладах проводиться облік усіх препаратів, які надійшли до установ з 24 лютого від Міністерства охорони здоров’я України та міжнародних організацій. Під особливим наглядом продовжують перебувати люди із хронічними захворюваннями, які потребують коштовних та рідкісних ліків, які до того ж мають особливі умови зберігання.

  • Окупанти застосовують всі можливості аби наражати на небезпеку жителів Запорізької області. Обстрілюють міста та села, викрадають, лишають електропостачання, води, стріляють по АЕС. Роблять життя наших людей нестерпним. Вже тиждень ворог не дає нам доставити на тимчасово окуповані території життєво необхідні медикаменти. Ліки, без яких люди можуть померти. Така злочинна, цинічна поведінка окупанта є прямим порушенням норм Женевської конвенції. Більш того, вони намагаються звинуватити нас і розказують жителям ТОТ, що українська влада про них забула. За все це ворог вже має нести відповідальність! Наголошую: запаси, що були зібрані на початку війни, вже закінчуються. Ми готові забезпечити всіх наших людей необхідними ліками. Не можна допустити медичну катастрофу, - наголосив Олександр Старух. 

Крім того, наразі продовжується вивезення представників вразливих верств населення, яких розміщують в інтернатних закладах. Окрема увага влади приділяється тому, аби вся діяльність лікарів та керівників медичних закладів відбувалась в межах українського законодавства.

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою