Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Дитячі садки, школи, крамниці, житлові будинки - наслідки ворожих обстрілів загарбників за вихідні

24 жовтня 2022 - 13:40

У суботу та неділю окупанти гатили артилерією та РСЗВ по всій території регіону. Найбільше руйнувань зафіксовано у пологівському, запорізькому та василівському напрямках. Є загиблі та поранені громадяни.

Впродовж двох діб окупанти продовжували обстрілювати населені пункти Запорізької області. рашисти вели вогонь з артилерії, танків, РСЗВ та мінометів. 

22 жовтня близько 03:40 ворожі війська нанесли 3 ракетних удари по селу Зарічне Комишуваської територіальної громади Запорізького району. На щастя, обійшлося без потерпілих. Так, два ракетних удари з С-300 були нанесені по спортивному майданчику загальноосвітньої школи села Зарічне. Ударною хвилею та уламками пошкоджено спортивний майданчик, будівлю освітнього закладу та вікна п’ятиповерхівки, розташованої неподалік. 

Ще один «приліт» з С-300 зафіксований по зеленій зоні в центрі села Зарічне. Внаслідок, ударною хвилею та уламками ракети пошкоджено крамницю та довколишні будинки. 
Армія рф атакувала міста Гуляйполе, Оріхів, смт. Степногірськ, села Приморське, Степове, Малі Щербаки Василівського району, село Зарічне Запорізького району, смт. Залізничне, Темирівка, Щербаки, Дорожнянка, Новоданилівка, Ольгівське, Білогір’я, Новоандріївка, Чарівне, Малинівка, Полтавка, Дорожнянка, Мала Токмачка, Затишшя, Щербаки Пологівського району.  

В результаті обстрілів деякі будинки зруйновані вщент, пошкоджені дитячі садки, школи, крамниці, приватні домоволодіння, квартири, автомобілі. 

22 жовтня в місті Оріхів під завалами будинку загинув його 56-річний власник. Цього ж дня в смт Залізничному Пологівського району під час обстрілу касетними боєприпасами військовослужбовцями рф за місцем мешкання смертельно поранено 64-річного місцевого мешканця. 

Наслідки збройної агресії задокументували співробітники поліції. За зібраними доказовими матеріалами УСБУ в Запорізькій області відкриті кримінальні провадження за ч. 1 та 2 ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України. 

До уваги громадян! 

Не ігноруйте сигналів повітряної тривоги! Перебувайте під час небезпек в укриттях! Крім того, нагадуємо громадянам про категоричну заборону розбирати вибухонебезпечні предмети чи не розірвані снаряди.  

Викликайте піротехніків за телефоном 101. 

Рекомендуємо багатодітним родинам, сім’ям з неповнолітніми дітьми, маломобільним громадянам евакуюватися до більш безпечних місць і регіонів. Так, за минулі вихідні залізничним транспортом з міста Запоріжжя до міст Львів, Чоп та Ковель виїхали 1940 осіб, з них - 353 дітей.  


Довіряйте виключно офіційним джерелам інформації! Поліція залишається на варті безпеки.  

 


Відділ комунікації поліції Запорізької області

Читайте також

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в ефірі телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни