Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Старух відзначив нагородами переможців Всеукраїнського конкурсу «Учитель року - 2022» та «Обдаровані учні - 2022»

24 листопада 2022 - 16:30

За участю представників обласної влади відбулося урочисте нагородження переможців і лауреатів обласного Туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року - 2022» та «Обдаровані учні - 2022». 

Щорічно в Україні з метою підвищення престижності професії вчителя, виявлення й підтримки талановитих педагогічних працівників проводиться Всеукраїнський конкурс «Учитель року». Так, цього разу освітяни змагались у номінаціях: «Біологія», «Інформатика», «Мистецтво», «Основи правознавства». До участі у конкурсі в Запорізькій області долучилося понад ста учителів. 

Учасники змагань «Учитель року - 2022» проходили тестування, розробляли методичні практикуми, демонстрували фрагменти дистанційного уроку тощо. Таким чином вчителі змогли довести свою професійну компетентність, методичну майстерність та мобільність мислення. Переможцям і лауреатам конкурсу керівник ЗОВА Олександр Старух вручив цінні подарунки і дипломи. 

Свої нагороди отримала й обдарована учнівська молодь, яка продемонструвала високі результати на Всеукраїнських інтелектуальних змаганнях 2021 - 2022 року: Ш етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідних робіт учнів членів Малої академії наук України у 2022 році, XII Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка та IV етапу XXI Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості. Переможці конкурсу отримали сертифікати та грошові премії. 

  • Попри те, що в нас дуже складний рік, переможці цьогорічного конкурсу продемонстрували свою компетентність та професіоналізм. Ми живемо в умовах війни, але я впевнений, що навіть зараз кожен має зробити свій внесок в Перемогу, у кожного своє завдання. Також і для педагогів головна мета - навчити. Звичайно, що протягом останніх кілька років наша освіта перебуває у складних обставинах. На це вплинула пандемія, а тепер війна. Тому всі вимушені швидко звикати до нових реалій, працювати й вчитися дистанційно. Але в цьому є свої плюси, адже навіть зараз освітня система покроково розвивається, а наші діти та вчителі продовжують брати участь у різноманітних конкурсах та доводити, що вони найкращі. Працюємо далі та прагнемо до нових вершин, - підсумував Олександр Старух.

 


Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни

Обласна влада опрацьовує оптимальний механізм проїзду між правим і лівим берегами Запоріжжя

Нагороди нацгвардійцям вручив Іван Федоров