Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі помолилися за постраждалих від терористичної атаки та якнайшвидшу перемогу України

2 березня 2023 - 12:00

Після трагічних подій цієї ночі в обласному центрі представники релігійних конфесій зібралися на ранкове біблійне читання, аби спільно помолитися.

Начальник Запорізької ОВА Юрій Малашко разом із заступником голови ЗОДА Віталієм Сиволапом, керівницею апарату ЗОДА Зінаїдою Бойко та директором Департаменту культури та інформаційної політики Владиславом Мороко доєдналися до зібрання у спільній молитві.

Сьогодні в обласному центрі звучала Нагірна проповідь. Як зазначають релігійники,  Господь каже шукати спершу правду і Царство Боже, він дає захист, особливо у складні часи повномасштабного вторгнення на нашу територію, коли правда за Україною. Релігійні осередки Запорізької області проводять активну душпастирську опіку у складні для всієї України часи, а також надають благодійну допомогу всім нужденним.

  • Коли я прочитав рядок зі словами “блаженні вигнані за правду”, то згадав хлопців і дівчат, яких мордують у катівнях. Маючи досвід роботи визволення бранців кремля, впевнений, що у єдності наша сила. Ми витримаємо всі удари ворога, обов'язково звільнимо наші території та в'язнів окупантів. І разом почнемо відбудовувати державу для наших дітей. Щиро дякую за молитву за постраждалих від підступної ракетної атаки, весь український народ, за наших захисників та полонених. Зараз існує одне бажання - скоріша перемога, яка обов'язково буде за нами, а доти кожен має працювати на перемогу, - підсумував Юрій Малашко.

Біблійні читання для Запоріжжя стали традиційними з 2016 року. Сьогодні віра об’єднує суспільство, а єднання дає поштовх на добрі справи, підтримує духовно всіх нужденних. Після спільного молитовного читання представники різних релігійних конфесій направилися допомагати впоратись з тягарем, який несе з собою війна. 

 


 

Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку