Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

День українського добровольця з запорізькими воїнами: Юрій Малашко відвідав бійців на полігоні

14 березня 2023 - 17:20

Сьогодні начальник Запорізької ОВА відвідав тренувальний полігон запорізьких захисників. Юрій Малашко мав нагоду поспілкуватися з досвідченими інструкторами та бійцями, які відточують свої навички, аби дати гідну відсіч ворогу та вибити російських загарбників з української землі. На території розгорнуті позиції для тренування та проводяться польові навчання для різних військових спеціальностей.

Користуючись нагодою, Юрій Малашко подякував добровольцям, які за покликом серця стали на захист Незалежної України та ознайомився з облаштуванням тренувальних позицій та побутом захисників. Серед них жінка-військовослужбовець, у минулому металургиня, а сьогодні працівниця польової кухні, яка після повномасштабного воєнного вторгнення змінила професію. З перших днів війни запоріжанка допомагала волонтерам, а з першого березня минулого року долучилася до військового формування.

Медикиня підрозділу працювала лікарем у довоєнні часи, а нині береже здоров'я наших захисників. Більшість військових на полігоні мають рідних та друзів, які з різних причин опинилися в тимчасовій окупації, а тому вони мають особливу мотивацію і натхнення боротися з російським окупантом та визволити рідну землю.

Духовну підтримку бійців, які нині проходять інтенсивний курс навчання, забезпечує помічник капелана, який також постійно перебуває на полігоні.

Крім цього, Юрій Малашко виконав приємну місію та особисто привітав солдата високоточного підрозділу з присвоєнням чергового військового звання молодшого сержанта.

  • Дякую особисто кожному за ваші старання та мужній вибір - захищати нашу державу. Ваш життєвий досвід та непохитність у проходженні тернистого шляху гідні поваги. Залишити буденні справи та мирне життя заради нашого спільно й незалежного майбутнього - це сміливе рішення, а перемога складається саме з них. Тому сьогодні саме ви наближаєте нашу перемогу, - підсумував начальник Запорізької ОВА

Набір у добровольчі формування триває. У Запорізькій області працюють два ЦНАПи, у яких представники НГУ, ДПСУ та НПУ можуть відповісти на запитання та допомогти визначитись з підрозділом:

  • бульвар Центральний, 27;

  • вул. Світла, 2/просп. Інженера Преображенського, 1.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області