Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада налагодила постійну та системну співпрацю з ООН

20 травня 2023 - 13:30

Юрій Малашко зустрівся із делегацією Управління ООН з координації гуманітарних справ в Україні. Обговорили питання евакуації населення з потенційно небезпечних територій Запорізького регіону та роботи волонтерських організацій для забезпечення ВПО гуманітарною допомогою.

Очільник ОВА зазначив, що деокупація тимчасово окупованих територій Запорізької області - це додаткові виклики не тільки для закордонних партнерів, а й місцевих організацій. Наразі обласна влада працює над створенням алгоритмів дій та координації роботи волонтерів, щоб забезпечити зручну та прозору систему надання підтримки громадянам у звільнених населених пунктах.

Гуманітарний координатор в Україні Деніз Браун розповіла про вже наявний досвід деокупації в Харківській та Херсонській областях та плани щодо надання всебічної підтримки населення від держави та міжнародної спільноти. Так, для аналізу ситуації, ООН направляє спеціальні оцінювальні групи. Деніз Браун також зазначила, що важливим для організації є заохочення населення виїжджати на більш безпечні території, а основними напрямками роботи залишаються евакуація сімей з дітьми та передача будівельних матеріалів для проведення швидких ремонтних робіт.

Крім цього, Управління ООН з координації гуманітарних справ в Україні продовжує співпрацювати з великими благодійними організаціями, а також з новоствореними волонтерськими об’єднаннями. Юрій Малашко розповів, що в ЗОВА створено оперативний штаб, який буде регулювати всі питання від ВПО та місцевих мешканців, зокрема гуманітарні.

  • Щоб розв'язувати проблеми цивільних, які будуть виїздити на вільні території, ми маємо залучити всі можливі ресурси. Особлива увага приділяється наданню медичної, психологічної та юридичної підтримки, тобто охоплює весь комплекс проблемних питань, - зазначив очільник обласної військової адміністрації.

 

Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області