Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька ОВА та Благодійна організація «Благодійний фонд «Ґлобал Емпавермент Мішн ЮА» підписали Меморандум про співпрацю

24 травня 2023 - 14:50

Очільник ЗОВА Юрій Малашко зустрівся з делегацією американської некомерційної організації Global Empowerment Mission (GEM), яка розпочала діяльність на території регіону в січні 2023 року в рамках програми гуманітарного напрямку.

Під час зустрічі обговорили шляхи комплексного вирішення проблем жителів, що постраждали від бойових дій на території Запорізького краю та налагодження подальшої взаємодії для ефективного відновлення гідних життєвих умов громадян.

Засновник та президент GEM Майкл Каппоні розповів, що найактивніше в Україні втілюються дві програми: гуманітарного напрямку, яка передбачає забезпечення населення речами першої потреби (їжа, одяг, засоби гігієни) та програма з відновлення пошкоджених будинків внаслідок ракетних ударів.

  • Щиро вдячний Global Empowerment Mission за підтримку в такий складний час. Готуємось до того, що після звільнення Запорізької області від окупантів може нічого не залишитись, тому єднаймо зусилля влади та міжнародних партнерів, щоб якнайшвидше допомогти нашим людям. Сподіваюсь, що після деокупації співпраця посилиться та ми відновимо регіон разом!, - наголосив Юрій Малашко.

Благодійники зазначають, що готові оперативно реагувати на потреби населення та робити запаси необхідних речей. Вже зараз представники організації відстежують руйнування, зокрема в обласному центрі, та готуються приступити до відновлювальних робіт в межах області після завершення бойових дій.


Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі

Медзакупівлі в Запорізькій області: виявлено два ймовірні порушення

Енергетики, Запорізька ОДА, міська рада та Держенергонагляд спільно працюють над покращенням ситуації з енергозабезпеченням в регіоні

«В 16 разів зменшилась загальна тривалість вимкнень електроенергії», – речниця «Запоріжжяобленерго» Зореслава Цупренко