Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області організовано дитячий рух “Байда”

1 червня 2023 - 11:00

Всупереч всім намаганням російських окупантів зламати український дух, патріотизм та віру у перемогу, кожен громадянин України щоденно доводить нікчемність зусиль ворога. Навіть в умовах воєнного стану Запорізька область продовжує не лише воювати, а й працювати, відновлювати, розвивати, дбати про кожного.

Представники обласної та місцевої влади, а також Головне управління Національної поліції в Запорізькій області та громадських об’єднань підписали багатосторонній Меморандум щодо впровадження та розвитку дитячого руху «Байда» на території міста Запоріжжя.

Основні засади організації - любов до Батьківщини й спорту, а також виховання патріотизму та відповідальності в молоді. Крім цього, цілями руху є формування правової свідомості та культури в дітей, організація змістовного довкілля, розвиток та вдосконалення талантів, підтримка здорового способу життя, а також участь в конкурсах, фестивалях, змаганнях на території області.

Начальник ГУ Національної поліції в Запорізькій області Артем Кисько зазначив, що для вступу в “Байду” юнаки віком від 12 до 17 років мають пройти певний відбір. Попередньо, до руху долучаться 30 дітей, які після проходження 3-ох тижневої підготовки зможуть отримати посвідчення й форму учасника руху та взяти участь в програмі, яку наразі розробляє ГУНП Запорізької області.

Як зазначив очільник Запорізької ОВА, саме завдяки плідній співпраці влади з громадськими організаціями вдалося створити нову та цікаву ініціативу для дітей, які через воєнний стан та офлайн освіту, майже весь свій час проводять вдома.

  • Завдяки цьому руху юнаки зможуть здобути нові навички та вмінням і будуть зайняти чимось цікавим та корисним. Це лише початок шляху і все, що буде залежати від обласної військової адміністрації ми будемо робити. Думаю, що наступні меморандуми будуть підписані вже з міжнародними партнерами, завдяки чому наші діти гідно представляти Запорізький регіон на світовій арені, - зазначив Юрій Малашко.

 

Департамент культури та інформаційної політики


 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств