Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Очільник ЗОВА перевірив стан водозабезпечення Біленьківської громади

8 червня 2023 - 17:15

Через руйнування росіянами Каховської ГЕС, на нижньому б’єфі спостерігається зниження рівня води. Ситуація складна, але контрольована. В Біленьківській громаді, в якій Юрій Малашко побував з робочим візитом, залишається близько шести тисяч мешканців, серед яких і тимчасово переміщені особи. 

Зважаючи на географічне розташування для того, щоб забезпечити місцевих мешканців достатньою кількістю води на території громади побудовано помпову станцію. Проте після терористичного акту на Каховській ГЕС зараз цей об’єкт потребує додаткової технічної підтримки для свого сталого функціонування. Так, для проведення всіх необхідних заходів, громада закупляє додаткові труби, виділяє необхідні будівельні матеріали з резерву та співпрацює зі світовою спільнотою.

  • Критичної ситуації немає, а людям, які користуються свердловинами вода підвозиться. Розв’язується питання щодо придбання труб і помп, щоб повністю ліквідувати наслідки руйнування Каховської ГЕС для Біленьківської громади. А резервуари для збереження питної води надасть благодійна організація зі Швейцарії. Крім цього, в кожному закладі соціальної сфери вже зроблено запаси води в ємностях, які були придбані для облаштування “Пунктів Незламності”, - розповіла голова ТГ Світлана Зачепило.

Як зазначив Юрій Малашко, рівень води в р.Дніпро щодня знижується приблизно на один метр, подальшу ситуацію прогнозуватимуть лише після детального аналізу ситуації на Каховській ГЕС. Наразі, рівень не критичний, продовжує здійснюватись забір води.

  • Біленьківська громада повністю забезпечена питною водою, а помпова станція, яка забирає воду з річки Дніпро, працює стабільно. З матеріального резерву виділені всі необхідні засоби для того, щоб у разі потреби відновити її роботу. Готуємося до будь-яких ситуацій, в тому числі критичної. Люди мають бути забезпечені водою, - наголосив очільник ЗОВА.

Очільниця громади також розповіла, що зниження рівня води у свердловинах не зафіксовано, але про всяк випадок в громаді роблять резерв бочок для перевезення води.

 

 

Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств