Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізьку область з робочою поїздкою відвідав Міністр культури України Олександр Ткаченко

9 червня 2023 - 18:40

Очільник ЗОВА Юрій Малашко провів зустріч з Міністром культури та інформаційної політики України Олександром Ткаченком, під час якої обговорили роботу культурного фронту Запорізької області.

Так, одним з першочергових завдань після звільнення територій є відновлення інформаційного простору, зокрема газетного виробництва та телебачення. Також, Міністр зазначив, що через терористичні дії та мародерство окупантів під ударом опинилася значна кількість історичних пам'яток, тому контроль за культурною спадщиною має здійснюватися на світовому рівні.

Водночас з цим, заклади культури обласного центру не лише зберігають статус осередків допомоги ВПО, а й продовжують свою професійну діяльність. Так, користуючись нагодою, Міністр й депутати Верховної Ради України зустрілися на базі одного з закладів культури з заступником голови ОДА Віталієм Сиволапом та директором Департаменту культури та інформаційної політики ОДА Владиславом Мороко.

Олександр Ткаченко оглянув виставкові зали, ознайомився з експозиціями, а також обговорив з представниками районів та культурних закладів актуальні проблеми та подальші плани роботи.

  • Важливо вже сьогодні формувати плани відновлення, зокрема на територіях, які будуть деокупованими та розуміти першочергові потреби громад, щоб спільними зусиллями одразу включитися в роботу. Культура об’єднує та зшиває нас. Тому в ній, як і в інформаційній політиці, потрібно мати чіткий план дій подальшого відновлення, - зазначив Міністр культури та інформаційної політики.

Наприкінці зустрічі Олександр Ткаченко долучився до акції “Зброя культури” – розпису відпрацьованих протитанкових гранатометів, за допомогою яких захисники України нищать ворога на всіх напрямках.

Як зазначив Владислав Мороко, розписані витвори мистецтва волонтери реалізують на благодійних аукціонах, а виручені кошти спрямовують на потреби ЗСУ. Завдяки продажу таких артоб’єктів вдалося придбати декілька приладів нічного бачення для наших військових.

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді