Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

єРобота. Підтримка ветеранського бізнесу

26 вересня 2023 - 12:00

Повернутися з фронту і знайти місце в суспільстві та гідну роботу - не так легко. Для цього потрібна й воля, і жага до життя, і, зокрема, державна підтримка і допомога. Олег Касьян – ветеран-підприємець із Запоріжжя, який після демобілізації створював власний бізнес, пройшов нелегкий шлях встановлення та реалізації власних проєктів.

Про грантову програму «Власна справа» для учасників бойових дій та другого з подружжя, осіб з інвалідністю внаслідок війни дізнався із рекламних кампаній. Підготував та захистив бізнес-план.

Як розповів Олег, ідеєю створення капсульних готелів він зацікавився давно. Після досконалого вивчення теми вирішив відкрити хостел капсульного типу в Запоріжжі.

Чоловік має багаторічний досвід підприємця та розуміння, як це працює. Тож розпочав роботу відразу після отримання грантових коштів.

«Наразі вже закупили частину обладнання, розпочали роботи, — каже чоловік. – За умовами грантової програми, ми створюємо чотири робочі місця, два з них – для ветеранів-учасників бойових дій.

Хочемо й далі масштабуватися, бо не можна зупинятися на чомусь малому. Краща терапія – це особистісний зріст. Є мрія створити Клуб для ветеранів, в якому працюватиме школа бізнесу для початківців, організоване дозвілля для ветеранів та працюватимуть фахівці з надання психологічної допомоги».

Згідно з умовами грантової програми учасники бойових дій та другі з подружжя або особи з інвалідністю внаслідок війни можуть отримати:

  • 250 тис. грн - для ветерана за умови створення одного робочого місця; 500 тис. грн - для другого з подружжя ветерана за умови створення двох робочих місць;
  • 1 млн грн - для ветерана, який має досвід підприємницької діяльності, зареєстрований як ФОП не менше ніж 3 роки, за умови створення чотирьох робочих місць, мінімум 2 з яких займуть ветерани.
  • Гранти у розмірі 500 тис. грн та 1 млн грн надаються за умови співфінансування з отримувачем у співвідношенні 70/30, тобто отримувач гранту має вкласти в свою справу 30% власних коштів, 70% коштів надасть держава у вигляді гранту.

Докладно про Гранти на створення або розвиток власного бізнесу учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни та членам їх сімей

Подати заявку на отримання гранту для ветеранів та їх подружжя можна через Дія

Додаткову інформацію можна отримати Contact-центрі ЗОЦЗ за номером  0 800 33 67 28 або на нашому  Телеграм

За матеріалами Запорізького обласного центру зайнятості

Читайте також

Одного чоловіка поранено під час ворожого авіаційного удару по Запорізькому району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 804-го дня війни

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок

Запорізька область визначила переможців обласного етапу баскетбольного турніру проєкту «Пліч-о-пліч»

Я вважаю, що кожен чоловік може себе знайти в Збройних Силах, – майбутній військовослужбовець

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади

Як ветеранам і цивільним порозумітися: новий інформаційний проєкт

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни