Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

єРобота. Підтримка ветеранського бізнесу

26 вересня 2023 - 12:00

Повернутися з фронту і знайти місце в суспільстві та гідну роботу - не так легко. Для цього потрібна й воля, і жага до життя, і, зокрема, державна підтримка і допомога. Олег Касьян – ветеран-підприємець із Запоріжжя, який після демобілізації створював власний бізнес, пройшов нелегкий шлях встановлення та реалізації власних проєктів.

Про грантову програму «Власна справа» для учасників бойових дій та другого з подружжя, осіб з інвалідністю внаслідок війни дізнався із рекламних кампаній. Підготував та захистив бізнес-план.

Як розповів Олег, ідеєю створення капсульних готелів він зацікавився давно. Після досконалого вивчення теми вирішив відкрити хостел капсульного типу в Запоріжжі.

Чоловік має багаторічний досвід підприємця та розуміння, як це працює. Тож розпочав роботу відразу після отримання грантових коштів.

«Наразі вже закупили частину обладнання, розпочали роботи, — каже чоловік. – За умовами грантової програми, ми створюємо чотири робочі місця, два з них – для ветеранів-учасників бойових дій.

Хочемо й далі масштабуватися, бо не можна зупинятися на чомусь малому. Краща терапія – це особистісний зріст. Є мрія створити Клуб для ветеранів, в якому працюватиме школа бізнесу для початківців, організоване дозвілля для ветеранів та працюватимуть фахівці з надання психологічної допомоги».

Згідно з умовами грантової програми учасники бойових дій та другі з подружжя або особи з інвалідністю внаслідок війни можуть отримати:

  • 250 тис. грн - для ветерана за умови створення одного робочого місця; 500 тис. грн - для другого з подружжя ветерана за умови створення двох робочих місць;
  • 1 млн грн - для ветерана, який має досвід підприємницької діяльності, зареєстрований як ФОП не менше ніж 3 роки, за умови створення чотирьох робочих місць, мінімум 2 з яких займуть ветерани.
  • Гранти у розмірі 500 тис. грн та 1 млн грн надаються за умови співфінансування з отримувачем у співвідношенні 70/30, тобто отримувач гранту має вкласти в свою справу 30% власних коштів, 70% коштів надасть держава у вигляді гранту.

Докладно про Гранти на створення або розвиток власного бізнесу учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни та членам їх сімей

Подати заявку на отримання гранту для ветеранів та їх подружжя можна через Дія

Додаткову інформацію можна отримати Contact-центрі ЗОЦЗ за номером  0 800 33 67 28 або на нашому  Телеграм

За матеріалами Запорізького обласного центру зайнятості

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області