Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини безбар'єрності

Безбар’єрність та безпека - основні компоненти сучасного освітнього процесу

2 листопада 2023 - 15:50

"-Для дітей з особливими освітніми потребами надзвичайно актуальною є можливість проводити навчання в змішаному форматі: на сьогодні з 9 закладів функціонують 7".

Очільник ЗОВА відвідав один з обласних навчальних закладів та перевірив стан проходження навчального процесу за змішаною формою. Юрій Малашко наголосив, що освіта має бути не лише безпечною, але й безбар’єрною та підкреслив, що питанням повоєнної відбудови за принципами доступності вже зараз опікується перша леді країни Олена Зеленська.

"Безбар'єрність - це про доступ до роботи, освіти, отримання послуг, пересування в просторі та спілкування. Наголошую, що її впровадження відбувається саме в громадах, тому роль міського або сільського голови й відповідних рад тут важливі" - підкреслив посадовець.

Реконструкція сховища, розрахованого на 180 осіб, відбулась завдяки співпраці між Європейським Союзом, Запорізькою обласною державною адміністрацією та Програмою розвитку ООН.

Спільно з керівництвом установи, Юрій Малашко ознайомився з функціонуванням закладу в умовах воєнного стану та перевірив стан укриття, яке може не лише убезпечити дітлахів, але й дає можливість продовжити роботу навіть під час повітряних тривог.

Для забезпечення безбар`єрності укриття придбано спеціалізоване обладнання - сходовий гусеничний підйомник для людей з інвалідністю та з обмеженнями до пересування. Окрім цього, передбачено тактильну навігацію та контрастні елементи, зручну й зрозумілу візуальну навігацію.

Також з керівництвом школи - інтернату обговорили питання проведення капітального ремонту даху, з яким установа звернулась до ЗОВА. Юрій Малашко зазначив, що питання відновлення наразі перебуває на особистому контролі Управління капітального будівництва ОДА. Наразі, структурний підрозділ вже провів попередній огляд покрівлі. Робота триває.

Крім цього, для опрацювання проблемних питань, з якими стикаються люди з інвалідністю, очільник Запорізької обласної військової адміністрації доручив забезпечити підготовку та проведення засідання Ради безбарʼєрності на базі профільного закладу. Це допоможе подати сигнал головам громад про їх лідерство, роль і відповідальність у запровадженні безбарʼєрності.

Департамент внутрішньої політики та інформаційної діяльності

Читайте також

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі