Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В Запорізькій області триває боротьба з корупцією: Юрій Малашко прозвітував про діяльність робочої групи “Прозорість і підзвітність”

10 листопада 2023 - 18:30

Про бездіяльність органів місцевого самоврядування, антикорупційну боротьбу та сумнівні захисні споруди, що встановлюють в Запоріжжі, говорили очільник ЗОВА Юрій Малашко та начальник Управління патрульної поліції в Запорізькій області Олександр Борзенко  на спільному брифінгу в офіційному Медіацентрі при ОДА. 

Юрій Малашко зазначив, що напередодні відвідав Зарічне Запорізького району та поспілкувався з людьми. Минув тиждень після ракетного удару, а мешканці зруйнованих будинків досі не отримали комплексну допомогу. Посадовець зауважив, що не всі керівники громад та районів здатні оперативно реагувати на людське горе і проблеми. Для ліквідації наслідків збройної агресії в кожній громаді створено запас будівельних матеріалів. Також у разі потреби очільники територій можуть звернутися до ОВА та отримати все необхідне з обласного матеріального резерву. Юрій Малашко зауважив, що люди мають терміново і в повному обсязі отримати ресурси для проведення ремонтних робіт. 

В регіоні триває робота в рамках проєкту “Прозорість і підзвітність”. Фахівці продовжують аналізувати проєктно-кошторисну документацію об’єктів будівництва на предмет завищення вартості.  Після детального вивчення 2 проєктів на загальну суму 52,4 млн. грн, які реалізує керівництво Запорізької обласної клінічної дитячої лікарні, встановлено, що вартість робіт завищено на 15-17%, що складає близько 8 млн.грн. Посадовець наголосив, що у разі, якщо проєкт не буде скориговано до його реальної вартості, і замовників, і виконавців буде притягнуто до персональної відповідальності. 

Крім цього, Юрій Малашко порушив питання щодо листа Міносвіти про “безумовне” переривання навчання у разі ввімкнення сигналу “Повітряна тривога”. Очільник ЗОВА зазначив, що освітній процес в умовах воєнного стану повинен бути орієнтований, перш за все, на створення безпечних умов навчання.

  • Кожна педагогічна рада має побудувати власну модель забезпечення доступу до освіти в дистанційній формі з урахуванням всіх складових безпеки. Рішення щодо формату навчання ухвалює не Рада оборони чи ЗОДА, а саме освітній заклад - враховуючи як думку батьківської спільноти, так і рекомендації Міносвіти. Головне наше завдання при цьому - зберегти життя та здоров’я наших людей, - наголосив посадовець.

В обласному центрі почали встановлювати модулі безпеки. Юрій Малашко зауважив, що це має бути не заклад торгівлі у вигляді комори для захисту, а повноцінне найпростіше укриття, що побудоване з урахуванням будівельних та безпекових норм. Такі захисні споруди мають встановлювати не лише в обласному центрі, а й в районах. Обласна державна адміністрація готова до співробітництва з відповідальним бізнесом.

Своєю чергою Олександр Борзенко наголосив, що  встановлення таких споруд має бути доречним та відповідати встановленим законом нормам.


Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 806-го дня війни

У Києві пройшов Другий Міжнародний Саміт міст і регіонів у рамках діяльності Конгресу місцевих та регіональних влад при Президенті України

Рекордні 18 медалей завоювали запорізькі спортсмени на чемпіонаті Європи з ушу

Нові домовленості між регіонами України та Європи посилять захист і безпеку – Президент на другому Міжнародному саміті міст і регіонів

Запоріжжя відсвяткувало День Європи урочистим підняттям прапора ЄС

Нацгвардієць з Енергодару на псевдо «Нота» поділився історією героїчного порятунку побратимів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одну жінку поранено під час ворожого авіаційного удару по Запорізькому району

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 805-го дня війни

«Рускій воєнний флот – до дна!»: в Запоріжжі погасили нову марку Укрпошти

Поставлена крапка у проблемі неоднозначного трактування статусу підконтрольних уряду територій України

На світанку росіяни підступно атакували Запоріжжя ракетами – пошкоджено квартири та авто цивільних мешканців