Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Інформація про регуляторну діяльність

Інформація про здійснення Запорізькою обласною державною адміністрацією державної регуляторної політики у 2023 році

14 лютого 2024 - 15:12

ІНФОРМАЦІЯ

про здійснення Запорізькою обласною державною адміністрацією

державної регуляторної політики у 2023 році


Реалізація державної регуляторної політики у 2023 році здійснювалася Запорізькою обласною державною адміністрацією у відповідності до завдань, визначених Законами України «Про засади державної регуляторної політики в сфері господарської діяльності» (далі – Закон) та «Про правовий режим воєнного стану», доведених дорученнями Офісу Президента України, Кабінету Міністрів України, листами Міністерства економіки України, Державної регуляторної служби України тощо.

Роботу регуляторних органів області було спрямовано на:

безумовне дотримання вимог Закону та постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2004 № 308 «Про затвердження методик проведення аналізу впливу та відстеження результативності регуляторного акта» (зі змінами та доповненнями), пов’язаних з підготовкою, прийняттям, відстеженням результативності регуляторних актів.

З огляду на те, що переважна частина Запорізької області перебуває в тимчасовій окупації та є територією активних бойових дій, облдержадміністрацією був здійснений аналіз регуляторної діяльності лише регуляторних органів Запорізького району Запорізької області (інформація про планування, відстеження та перегляд регуляторних актів, що були проведені у 2023 році додається).

Так, стосовно планування діяльності органами місцевого самоврядування відповідно до статей 7, 13, 32 Закону:

затверджено плани діяльності з підготовки проєктів регуляторних актів на 2024 рік;

забезпечено оприлюднення вищезазначених планів діяльності у місцевих засобах масової інформації та/або на офіційному вебсайті відповідного регуляторного органу згідно із вимогами чинного законодавства.

З затвердженим Планом діяльності Запорізької обласної державної адміністрації на 2024 рік, що містить інформацію про проєкти регуляторних актів, які заплановано впроваджувати у 2024 році, можна ознайомитися за посиланням: https://www.zoda.gov.ua/article/218/planuvannya-diyalnosti.html).

Задля забезпечення прозорості державного регулювання на офіційному вебсайті обласної державної адміністрації функціонує розділ «Регуляторна політика» (ознайомитися можна за посиланням https://www.zoda.gov.ua/article/1015/regulyatorna-politika.html), в якому розміщуються, зокрема повідомлення про оприлюднення проєктів регуляторних актів, їх обговорення, звіти про відстеження результативності тощо.

За результатами здійснення діяльності з дерегуляції протягом 2023 року скасовано – 3 акти; до 8 – внесено зміни з метою приведення їх у відповідність до норм чинного законодавства. Станом на 01.01.2024 актуальні та не потребують змін або скасування – 110 актів.

Крім цього, проведено 18 відстежень по регуляторним актам: 6 – базових,             3 – періодичних, 9 – повторних відстежень.

Питання щодо належної реалізації державної регуляторної політики та проведення дерегуляції господарської діяльності на місцевому рівні знаходиться на постійному контролі облдержадміністрації.

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»