Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Інформація про регуляторну діяльність

Інформація про здійснення Запорізькою обласною державною адміністрацією державної регуляторної політики у 2023 році

14 лютого 2024 - 15:12

ІНФОРМАЦІЯ

про здійснення Запорізькою обласною державною адміністрацією

державної регуляторної політики у 2023 році


Реалізація державної регуляторної політики у 2023 році здійснювалася Запорізькою обласною державною адміністрацією у відповідності до завдань, визначених Законами України «Про засади державної регуляторної політики в сфері господарської діяльності» (далі – Закон) та «Про правовий режим воєнного стану», доведених дорученнями Офісу Президента України, Кабінету Міністрів України, листами Міністерства економіки України, Державної регуляторної служби України тощо.

Роботу регуляторних органів області було спрямовано на:

безумовне дотримання вимог Закону та постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2004 № 308 «Про затвердження методик проведення аналізу впливу та відстеження результативності регуляторного акта» (зі змінами та доповненнями), пов’язаних з підготовкою, прийняттям, відстеженням результативності регуляторних актів.

З огляду на те, що переважна частина Запорізької області перебуває в тимчасовій окупації та є територією активних бойових дій, облдержадміністрацією був здійснений аналіз регуляторної діяльності лише регуляторних органів Запорізького району Запорізької області (інформація про планування, відстеження та перегляд регуляторних актів, що були проведені у 2023 році додається).

Так, стосовно планування діяльності органами місцевого самоврядування відповідно до статей 7, 13, 32 Закону:

затверджено плани діяльності з підготовки проєктів регуляторних актів на 2024 рік;

забезпечено оприлюднення вищезазначених планів діяльності у місцевих засобах масової інформації та/або на офіційному вебсайті відповідного регуляторного органу згідно із вимогами чинного законодавства.

З затвердженим Планом діяльності Запорізької обласної державної адміністрації на 2024 рік, що містить інформацію про проєкти регуляторних актів, які заплановано впроваджувати у 2024 році, можна ознайомитися за посиланням: https://www.zoda.gov.ua/article/218/planuvannya-diyalnosti.html).

Задля забезпечення прозорості державного регулювання на офіційному вебсайті обласної державної адміністрації функціонує розділ «Регуляторна політика» (ознайомитися можна за посиланням https://www.zoda.gov.ua/article/1015/regulyatorna-politika.html), в якому розміщуються, зокрема повідомлення про оприлюднення проєктів регуляторних актів, їх обговорення, звіти про відстеження результативності тощо.

За результатами здійснення діяльності з дерегуляції протягом 2023 року скасовано – 3 акти; до 8 – внесено зміни з метою приведення їх у відповідність до норм чинного законодавства. Станом на 01.01.2024 актуальні та не потребують змін або скасування – 110 актів.

Крім цього, проведено 18 відстежень по регуляторним актам: 6 – базових,             3 – періодичних, 9 – повторних відстежень.

Питання щодо належної реалізації державної регуляторної політики та проведення дерегуляції господарської діяльності на місцевому рівні знаходиться на постійному контролі облдержадміністрації.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів