Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Я мрію повернутися в рідний, вільний український Бердянськ!» – історія 19-річного юнака

15 квітня 2024 - 09:45

19-річний Олексій вирішив долучитися до Збройних сил України і прийшов у рекрутинговий центр Запоріжжя. Під час повномасштабного вторгнення хлопець виїхав з тимчасово окупованого Бердянська. Встиг побувати й за кордоном у Грузії, де працював на будівництві. Згодом приїхав до Запоріжжя, аби боронити рідну землю.

Мотивацією для Олексія стало бажання повернутися до рідного, вільного українського Бердянська. А ще – захоплення артилерією.

– Мені дуже подобається артилерія, ну дуже. Я коли дивлюсь відео, то в мене адреналін підіймається сильно. Коли ти розумієш, що виганяєш загарбників зі своєї рідної країни – це дуже мотивує, – розповів Олексій.    

Прикладом для Олексія став знайомий, який служить у ЗСУ. Військовослужбовець підтримав ідею хлопця поповнити ряди захисників Батьківщини, й Олексій, не вагаючись, звернувся до рекрутингового центру. Тут йому надали всю необхідну інформацію, відповіли на питання хлопця. За результатами тестів Олексій отримав направлення в бажану військову частину.

– Я не міг уявити, що буду захищати нашу Батьківщину, що буду трощити руських, що буду визволяти наші землі й згодом зможу повернутися до Бердянська!, – наголошує Олексій.

Під час спілкування з працівниками рекрутингового центру Олексію пропонували службу у різних  частинах та на цивільних посадах.

«У нас є багато цивільних посад, які потрібні Збройним силам України. Це бухгалтери, медики, діловоди, музиканти. Це не обов’язково бойові посади. Звертатися до нас можуть усі бажаючі віком від 18 до 60 років», – розповіла працівниця рекрутингового центру Тетяна.   

З моменту відкриття у Запоріжжі рекрутингового центру туди за консультаціями звернулися 117 осіб. 37 кандидатів вже спілкуються з військовими частинами, в яких будуть нести службу. За статистикою, найбільше цікавляться службою у ЗСУ громадяни віком від 46 до 55 років, розповідають у рекрутинговому центрі.


Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 796-го дня війни

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.