Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжжя долучається до загальнонаціонального проєкту з підтримки сімейного патронату

16 квітня 2024 - 10:00

Стартував загальнонаціональний проєкт «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату», направлений на популяризацію патронатного виховання. До нього долучилася й Запорізька область. Про це повідомила керівниця служби у справах дітей облдержадміністрації Антоніна Матвєєва.

Це вид опіки, коли дітей тимчасово влаштовують не до закладів, а в сім’ї професійних вихователів. Там вони перебувають, поки їх батьки долають скруту або на час пошуку нової родини. При цьому діти залишаються у звичному для себе оточенні – ходять до школи чи садка та не втрачають контакти з родичами та друзями.

– Майбутнє – за сімейними формами виховання. Саме тому зосереджуємо свою роботу на прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу, опікунах і піклувальниках та розвиваємо послугу патронату над дітьми, – зауважив заступник голови Запорізької облдержадміністрації Євген Мироненко.

Проєкт створено Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ), МБО «Партнерство "Кожній дитині», Мінсоцполітики України, Національною соціальною сервісною службою України, Координаційним центром з розвитку сімейного виховання та догляду дітей за фінансової підтримки ЄС.

– Сьогодні в Україні працюють майже 300 патронатних сімей, тоді як дітей, що потребують таких послуг, понад 8000. Завдяки проєкту «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату» кількість патронатних сімей має збільшитися вдвічі, – зауважила  заступниця директора з реалізації проєктів  МБО  «Партнерство кожній дитині» Зінаїда Кияниця.

Як зазначає керівниця служби у справах дітей облдержадміністрації Антоніна Матвєєва, до початку воєнного стану в регіоні функціонувало 5 обласних центрів соціально-психологічної реабілітації дітей. Сьогодні, на жаль, не працює жоден.

В програмі приймають участь 184 громади України, в тому числі й прифронтова – Запорізька. Залучені громади отримуватимуть всебічну підтримку від партнерів до липня 2025 року, що дозволить покращити надання послуг та підвищити кваліфікацію нових патронатних сімей.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 796-го дня війни

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.