Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжжя долучається до загальнонаціонального проєкту з підтримки сімейного патронату

16 квітня 2024 - 10:00

Стартував загальнонаціональний проєкт «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату», направлений на популяризацію патронатного виховання. До нього долучилася й Запорізька область. Про це повідомила керівниця служби у справах дітей облдержадміністрації Антоніна Матвєєва.

Це вид опіки, коли дітей тимчасово влаштовують не до закладів, а в сім’ї професійних вихователів. Там вони перебувають, поки їх батьки долають скруту або на час пошуку нової родини. При цьому діти залишаються у звичному для себе оточенні – ходять до школи чи садка та не втрачають контакти з родичами та друзями.

– Майбутнє – за сімейними формами виховання. Саме тому зосереджуємо свою роботу на прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу, опікунах і піклувальниках та розвиваємо послугу патронату над дітьми, – зауважив заступник голови Запорізької облдержадміністрації Євген Мироненко.

Проєкт створено Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ), МБО «Партнерство "Кожній дитині», Мінсоцполітики України, Національною соціальною сервісною службою України, Координаційним центром з розвитку сімейного виховання та догляду дітей за фінансової підтримки ЄС.

– Сьогодні в Україні працюють майже 300 патронатних сімей, тоді як дітей, що потребують таких послуг, понад 8000. Завдяки проєкту «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату» кількість патронатних сімей має збільшитися вдвічі, – зауважила  заступниця директора з реалізації проєктів  МБО  «Партнерство кожній дитині» Зінаїда Кияниця.

Як зазначає керівниця служби у справах дітей облдержадміністрації Антоніна Матвєєва, до початку воєнного стану в регіоні функціонувало 5 обласних центрів соціально-психологічної реабілітації дітей. Сьогодні, на жаль, не працює жоден.

В програмі приймають участь 184 громади України, в тому числі й прифронтова – Запорізька. Залучені громади отримуватимуть всебічну підтримку від партнерів до липня 2025 року, що дозволить покращити надання послуг та підвищити кваліфікацію нових патронатних сімей.

Читайте також

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни

Від пожежника до фармацевта: запорізькі виші презентували свої можливості на спеціалізованій виставці

Прийомні сім'ї та опікуни за кордоном зможуть отримати матеріальну допомогу

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: як і де отримати

Вже скоро в Дії зʼявиться посвідчення ветерана – записатися на тестування можна вже зараз

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області