Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Кулінарний хаб у Запоріжжі: новий стандарт шкільного харчування та професійної освіти

5 лютого 2025 - 12:00

– Тут не просто готуватимуть їжу. Тут виховуватимуть майбутніх кулінарних майстрів, які забезпечать наше майбутнє покоління здоровим, якісним та сучасним харчуванням, – так описав кулінарний хаб директор Запорізького професійного коледжу готельно-ресторанного бізнесу Віктор Львов. Новий освітньо-кулінарний центр планують відкрити вже за кілька тижнів. 

Хаб – це не просто кухня, а суперсучасний навчальний майданчик, обладнаний за останнім словом техніки. Освітній простір має пароконвектомати, піца-печі, тістоміси, вакууматори та навіть апарат для шокової заморозки. Тут зможуть навчатися не тільки студенти коледжу, а й кухарі шкільних їдалень, які освоюватимуть нове меню, розроблене за участю Євгена Клопотенка.

Проєкт обійшовся в 11 мільйонів гривень, із яких 6,7 мільйона витратили на високотехнологічне обладнання. Ще одна мета хабу – навчати не лише студентів, а й тих, хто хоче здобути нову професію чи пройти перепідготовку.

– Ми вже протестували пекарське обладнання. Це справжнє задоволення – працювати на техніці, яка дозволяє створювати ідеальну випічку, зберігаючи її якість і смак, – розповів Олег Анатолійович, власник крафтової пекарні, який допомагає налаштувати техніку.

Навчання проходитиме у дві зміни, одночасно тут можуть працювати до 20 учнів. Кожне робоче місце обладнане нагрівальною панеллю, мийкою та окремою поверхнею для роботи. Є навіть холодильна кімната для зберігання овочів і заготовок, щоб забезпечити максимальну якість продуктів.

Кулінарний хаб стане ще одним кроком у впровадженні реформи шкільного харчування, яку ініціювала Перша леді України Олена Зеленська.

Читайте також

У Запоріжжі презентували щорічну доповідь Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини за 2024 рік

«Єдина мережа ЦНАПів Запорізького регіону має стати цифровим серцем області», – заступник голови ЗОДА Володимир Чередніченко

Спека атакує: як уникнути проблем зі здоров’ям влітку

Співпраця заради розвитку: Широківська громада розширює коло партнерів за проєктом «Пліч-о-пліч»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 12.06.2025

«Кар’єра ветерана»: нова онлайн-платформа допоможе Захисникам знайти роботу

Упродовж доби окупанти завдали 498 ударів по 16 населених пунктах Запорізької області

Запоріжжя й Латвія – партнерство в дії: від освіти до військової допомоги

Зброя знайома – підхід новий: у Запоріжжі ветеранів запрошують на тренування з кульової стрільби

Держпродспоживслужба застерігає: «Підвищення температури сприяє псуванню харчових продуктів і виникненню отруєнь»

Запоріжжя відновлюється: тривають роботи з відбудови будинку по проспекту Соборному, 44

Премія для журналістів імені В’ячеслава Чорновола: стартував прийом заявок