Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Підприємства області переоснащують виробництво заради екології

8 червня 2010 - 16:58

Урочисте введення в експлуатацію нового обладнання на заводі «Запоріжкокс» відбулося в одному з його цехів. У церемонії з нагоди пуску другого турбогенератора підприємства взяли участь заступник голови облдержадміністрації Геннадій Фукс, заступник голови обласної ради Леонід Анісімов та міський голова Запоріжжя Євген Карташов.

Завдяки технічному переоснащенню, будівництву та вводу з початку 2008 року вже двох турбогенераторів на підприємстві буде збільшено рівень забезпечення власною електроенергією на 60%. Планується, що заощаджені кошти - а це приблизно 20 млн. грн. щорічно - будуть витрачатися на розвиток. Загальний обсяг інвестицій в проект склав більше 66 млн. грн.

За словами заступника голови обласної виконавчої влади «Запоріжкокс» - один з лідерів коксохімії регіону та країни, що випускає близько 10% коксу, що виробляється в Україні.

- Важливо, що введення нового обладнання проходить на етапі, коли промисловий комплекс регіону тільки розпочинає набирати обертів після світової фінансової кризи. Але основною перевагою подібних модернізацій залишається значний екологічний ефект. Введення в експлуатацію другого турбогенератора призведе до збільшення об’ємів утилізації тепла й очищення димових газів, з подальшим скороченням викидів в атмосферу, – зазначив Геннадій Фукс.

Звертаючись до колег та робітників, директор «Запоріжкоксу» Муса Магомедов повідомив, що застосування сучасних технологій дозволяє підприємству на системній основі зменшувати екологічний вплив на регіон, що залишається одним з основних пріоритетів програми розвитку підприємства.

З нагоди введення в експлуатацію нового обладнання від облдержадміністрації, обласної ради та міськвинкому робітникам «Запоріжкоксу» вручили подяки та грамоти.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь