Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

До села Мала Токмачка провели газ

7 липня 2010 - 14:40

Сьогодні запущено першу чергу газифікації села Мала Токмачка Оріхівського району. Голова облдержадміністрації  Борис Петров, під аплодисменти  селян, урочисто запалив  вогонь та ознаменував початок роботи газорозподільної системи. 

Питання газифікації  Запорізького краю  керівник області порушив на засіданні голів облдержадміністрацій у Прем’єр-міністра М.Азарова. На думку Бориса Петрова, такі важливі проекти як газифікація мають вирішуватися системно за рахунок бюджетних коштів та залученням інвестицій.

- В області є об’єкти, які готові до початку експлуатації майже на 90 відсотків, але вони чекають на завершення через  відсутність фінансування. На такі об’єкти потрібно звернути увагу в першу чергу, - підкреслив Борис Петров. - Треба погасити заборгованість, сплатити за ту частину роботи, яку вже виконано, і тоді підрядник погодиться працювати далі. Але я хотів би звернути увагу на те, що за газ треба платити. І хоча, безумовно, користуватися газом значно комфортніше, аніж в дідівський спосіб – вугіллям чи дровами, слід розробляти й альтернативні джерела енергії. Що ж стосується газифікації всієї області,  будемо працювати - шукати можливості для того, аби газ був у кожній хаті в запорізьких селах, - запевнив керівник області.

Газифікацією села Мала Токмачка займається компанія «Газфаєр інвест». Роботи з установки газопроводу високого тиску виконано за рахунок підрядника. З фінансуванням тієї частини робіт, яка виконується за рахунок жителів села, допомогла обласна влада та програма «Сільське подвір’я», надавши селянам кредит під 3%. Селяни зізнаються, що це дуже вигідні умови, тим більше з урахуванням інфляційних процесів. Кажуть, що чекали на цю урочисту мить вже більше 10 років. Тепер  нарешті зустрічатимуть зиму з газом, а отже, з теплом і комфортом.

Для остаточного завершення робіт з газифікації Малої Токмачки залишилось недовго – вже за два тижні газ з’явиться на сільських подвір’ях.

 

Оксана Горобцова (стажування), управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 817-го дня війни

В Запоріжжі об’єднали зусилля для подальшого розвитку краю: ідеї, плани, рішення

Кому з отримувачів житлових субсидій та пільг потрібно до 1 липня звернутися за продовженням виплат?

Запорізька платформа співпраці та розвитку 2024 – майданчик професійних здобутків та ідей

Визначитися з майбутньою професією та обрати профтех вступникам допомагає карʼєрний форум

Як уникнути електричного перевантаження у квартирі?

За матеріалами СБУ засуджено 4 «високопосадовців»-колаборантів на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 378 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 816-го дня війни

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області