Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Оздоровленню екології Запоріжжя сприятиме нова інвестиційна програма

21 липня 2010 - 14:17

Під час робочої поїздки до Запоріжжя Президент України Віктор Янукович надав конкретне доручення – розробити інвестиційну програму екологічного оздоровлення обласного центра. Тож, фахівці обласної державної адміністрації спільно з представниками державної екологічної інспекції у Запорізькій області провели відповідну роботу у цьому напрямку, результатом якої стала презентація основи проекту інвестиційної програми  екологічного оздоровлення міста.

- У Запоріжжі вже багато років працюють деякі екологічні програми, але наразі їх не можна назвати ефективними, оскільки вони не відповідають умовам сучасного розвитку міста. Нова інвестиційна програма узагальнить їх, розширить та наповнить новим змістом, - висловив переконання голова ОДА Борис Петров.

Цю тезу підтвердив і начальник управління екології Запорізької міської ради Ігор Бройде. За словами посадовця, нині діючі програми не виконують своїх функцій, бо не враховують нові реалії життєдіяльності промислового міста. Тож, доручення Президента України щодо розробки нової інвестиційної програми своєчасне та надзвичайно актуальне для запоріжців.

Заступник голови ОДА Геннадій Фукс поінформував присутніх про роботу, яка була проведена з керівниками промислових підприємств щодо розробки власної, для кожного заводу, екологічної програми. За даними обласної санітарно-епідеміологічної станції у Запоріжжі працює 29 промислових підприємств. Однак, найбільшу шкоду екології міста спричиняє діяльність тільки восьми з них. Саме ці підприємства і мають напрацювати пропозиції щодо вдосконалення інвестиційної програми по екологічному оздоровленню міста.

Наразі ж представники таких промислових підприємств як ВАТ «Запоріжсталь», ВАТ «Запорізький алюмінієвий комбінат»,  ВАТ «Дніпроспецсталь», ВАТ «Запорізький абразивний комбінат» ознайомили членів робочої групи з виконанням екологічних програм та визначили подальші пріоритети у напрямку екологічного оздоровлення міста.

Всі доцільні пропозиції та побажання, які надійдуть від промислових підприємств будуть враховані у проекті інвестиційної програми екологічного оздоровлення Запоріжжя, після чого їх направлять на розгляд до Адміністрації Президента України.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області