Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Мелітополі автоперевізники мають працювати в умовах чесної конкуренції

26 липня 2010 - 11:20

В обласній державній адміністрації відбулася нарада з питань боротьби з нелегальними пасажирськими перевізниками, які здійснюють перевезення на міських маршрутах у місті Мелітополь, яку провела заступник голови ОДА Лариса Мефьодова.

У Мелітополі вже тривалий час досить «гостро» стоїть питання роботи «нелегальних» автоперевізників. Представники міської влади визнали, що втратили контроль над ситуацією, тож, за допомогою звернулись до обласної державної адміністрації.

Наразі, в місті зареєстровано 34 автобусних маршрути, які обслуговують 345 транспортних засобів. При цьому, на маршрути регулярно виходять близько 100 так званих «нелегальних» перевізників, які не мають договору на роботу з виконавчим комітетом міської ради Мелітополя. Таким чином, якість послуг цих автоперевізників ніхто не контролює – не перевіряється ні технічний стан автомобілів, ні досвід роботи водіїв. Все це призводить до соціальної напруги – скаржаться як пасажири, так і автоперевізники, які змушені працювати в умовах нечесної конкуренції.

Тільки у 2010 році територіальним управлінням головної державної інспекції на автомобільному транспорті у Запорізькій області було винесено 55 постанов  «нелегальним» перевізникам на загальну суму понад 75 тис. грн., однак, сплачено всього 3 постанови на суму 5 тис. грн.

Зважаючи на таку ситуацію голова облдержадміністрації Борис Петров підписав відповідне розпорядження про створення робочої групи, яка проводитиме моніторинг та вивчатиме проблемні питання обслуговування населення автомобільним транспортом.

Одним з дієвих методів боротьби з «нелегальними» автоперевізниками учасники наради визначили необхідність посилення перевірок у місті Мелітополь. Перевірки проводитимуть представники управління ДАЇ ГУМВС  України у Запорізькій області та територіального управління Державтоінспекції. Важливо, щоб до перевірок підключились і співробітники управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України у Запорізькій області.

- Боротьба з «нелегальними» перевізниками у Мелітополі тільки тоді буде ефективна, коли у цій роботі будуть задіяні як контролюючі, так і правоохоронні органи. Ніде в області, мабуть і в усій країні, аналогічної ситуації немає, тож можна зробити висновок, що є і шляхи, і необхідні важелі для подолання цього негативного явища, -  висловила переконання заступник голови ОДА Лариса Мефьодова. Також посадовець запевнила присутніх у тому, що обласна влада надасть всю необхідну підтримку для того, щоб автоперевізники у Мелітополі працювали в умовах чесної конкуренції.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також