Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Колегія Міносвіти поставить оцінки запорізьким освітянам

29 липня 2010 - 09:58

Колегія Міносвіти поставить оцінки запорізьким освітянам

Представники Державної  інспекції  Міністерства освіти і науки  протягом тижня вивчали стан справ освітянської галузі  у Запорізькій області. За словами  начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Олександра Вєрозубова, урядовці перевіряли  ступінь  готовності закладів освіти  регіону до нового навчального року. Про висновки інспекторів запоріжці дізнаються вже у серпні на засіданні колегії Міносвіти, зазначив він. Посадовець вважає, що приводу для тривог немає, адже  підготовча робота повсюди ведеться у плановому порядку без зривів  раніше затверджених графіків.

Нагадаємо, що в  області  діє 525 дитячих садочків, 661 денна  загальноосвітня школа(160 тис. учнів), у тому числі  182  навчальні заклади для обдарованих дітей, 44 навчальні заклади  профтехосвіти та 29  вишів.

Цього року на освіту виділено понад 303 млн грн. З них на капітальні видатки – для проведення ремонтів у приміщеннях навчальних закладів  5,5 млн грн. Це майже втричі більше ніж торік ( у 2009 році – 2 млн грн.)

- За дорученням голови облдержадміністрації Бориса Петрова, вирішуючи завдання, що поставив перед   органами виконавчої влади  у  цій галузі   Президент Віктор Янукович, підписавши закон про 11-річну освіту,  на поточний момент ми, в першу чергу,  плануємо  відновити та розвинути  мережу  дошкільних навчальних закладів, - коментує ситуацію заступник голови ОДА Микола Ярмощук. -  Сьогодні це найактуальніше завдання. Адже  у черзі на місце до дитсадка  в області  стоять понад  4600 малюків, зокрема,  у Бердянську – 920, Мелітополі – 634.

Також посадовець визначив і другий напрямок вдосконалення системи освіти в регіоні – раціоналізацію мережі загальноосвітніх закладів, третина з яких сьогодні реально заповнена учнями на 50%.  Виходом із ситуації Микола Ярмощук вважає утворення територіальних освітніх округів з базовою школою.  Передбачається організувати належний підвіз  учнів та вчителів до місця навчання.



Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів