Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Підприємствам-боржникам доведено конкретний графік

11 серпня 2010 - 17:15

Підприємствам-боржникам доведено конкретний графік

Відбулося засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, яке провів перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Кальцев за участю начальника управління кольорової металургії Мінпромполітики Павла Шинкарука.

Розглянуто питання про погашення заборгованості із виплати заробітної плати на державних підприємствах, де проводиться процедура відновлення платоспроможності або визнання банкрутом.

Володимир Кальцев поінформував присутніх, що за оперативними даними заборгованість із виплати заробітної плати на економічно активних підприємствах скоротилася і станом на 1 серпня становила 19,2 млн. грн..

Суттєво скоротилася сума боргів підприємств комунальної форми власності: на 1 серпня їх залишилося 6 із 16 з загальною сумою заборгованості 292 тис. грн.

Загалом заборгованість із виплати заробітної плати на 1 серпня поточного року склала 58,8 млн. грн.

- Таким чином, основною причиною стримування темпів погашення заборгованості є проблеми підприємств-банкрутів. Борги цієї групи на 1 серпня нараховують 33,6 млн. грн. або 57% від загальної суми боргу по області. При цьому питома вага заборгованості восьми державних підприємств-банкрутів становить 80% (26,2 млн. грн.) від всієї суми заборгованості цієї групи. Саме тому для спільного пошуку шляхів виконання завдань Президента і Премєр-міністра ми запросили представників органів державної влади, - підсумував Володимир Кальцев.

Список «лідерів» не змінюється протягом тривалого часу: заборгованість ДП «Кремнійполімер» - 12,6 млн.грн., Бердянського заводу скловолокна – 2,8 млн.грн., ДП «Радіоприлад» - 7,9 млн. грн.

Члени комісії заслухали керівників підприємств – найбільших боржників і незмінно цікавилися: коли і за рахунок чого збираються ліквідувати заборгованість.

За підсумками засідання прийнято ряд рішень, зокрема, підготувати пропозиції щодо необхідності проведення кадрових змін на підприємствах державної форми власності, де не виконуються завдання Президента та Уряду України щодо погашення боргів із заробітної плати

Керівництву ДП „Кремнійполімер” та ДП „Радіоприлад” доручено розробити план заходів щодо зменшення до кінця поточного року на 60 % заборгованості з заробітної плати та погодити його з органом управління до 1 вересня п.р.

Конкретні дати також доведені керівництву ДП „Аеропорт „Бердянськ”, ДП “Хлібна база № 74”, а Мелітопольський ДП магістральних нафтопродуктопроводів „Мелітопольтранснафтопродукт” до кінця року має забезпечити погашення в повному обсязі боргу з заробітної плати.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 810-го дня війни

Робота є, головне – щоб було бажання працювати, – директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік

Іван Федоров про організацію окупантами курортного сезону на ТОТ

Жінки Запорізької області можуть отримати грант на розвиток власної справи

Обрізка та видалення дерев у Запоріжжі: куди звертатися з питаннями

За матеріалами СБУ судитимуть ще 8 колаборантів, які співпрацюють з ворогом на тимчасово окупованій території Запорізької області

Як «купити» страховий стаж?

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 399 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 809-го дня війни

Третій рік під вогнем: Іван Федоров про життя мешканці прифронтових населених пунктів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області