Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

400 тисяч пенсіонерів отримали бланки для оформлення субсидій

12 серпня 2010 - 14:59

Оформлення субсидій на оплату житлово-комунальних послуг проходить в області без ажіотажу. За даними Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації спеціалісти активно займаються переоформленням документів тих громадян, які вже отримували субсидію на момент подорожчання послуг ЖКГ. Їхні субсидії перераховуються автоматично, а повідомлення про перераховану суму надішлють поштою.

Листи зі спеціальним зверненням від Пенсійного фонду отримують і непрацюючі пенсіонери. До конвертів вкладені чисті бланки документів (спрощена форма заяви і декларації про доходи) зі зразками їх правильного заповнення, адреса місцевого управління соцзахисту, куди необхідно направити заяву, та конверт для безкоштовної відправки такої заяви для призначення субсидії. У Запорізькій області такі конверти вже отримали близько 400 тисяч громадян.

Для бажаючих отримати додаткову консультацію та можливість оформлення субсидій працюють «гарячі» телефонні лінії. До речі, дзвінки, які надходять до контактного центру Кабінету Міністрів, переадресовуються на відповідні управління на місцях. Це значно прискорює процес отримання необхідної для громадян інформації. Крім того, при кожному управлінні праці та соціального захисту на місцях створено спеціальні комісії, які найближчі півтора місяця будуть розглядати всі спірні та нестандартні випадки звернень громадян в процесі масового отримання субсидій.

За словами голови облдержадміністрації Бориса Петрова організація ефективної роботи з оформлення субсидій залежить від керівництва територій.

- Рішеннями Кабінету Міністрів передбачається, що більша частина роботи з оформлення субсидій покладається на місцеві адміністрації. На територіях іде інтенсивна робота, тоді як людям треба зробити мінімум. Тим, хто вже отримує субсидію від держави, додатково робити нічого не треба. А до тих людей, які претендують на отримання допомоги від держави вперше, хочу звернутися окремо: не зволікайте з оформленням. Не чекайте початку опалювального сезону. Тим більше, якщо мають місце проблеми юридичного характеру. Краще оформити все заздалегідь, попри період відпусток соціальні служби працюють в максимально ефективному режимі, - закликав до дії Борис Петров.

Нагадаємо, що сьогодні діють нові спрощені правила оформлення субсидій, згідно з якими кількість сімей, які отримають адресну допомогу, збільшується. Так, зменшено розмір витрат на оплату житлово - комунальних послуг для громадян, які мають право на призначення житлової субсидії, з 15 – 20 відсотків середньомісячного сукупного доходу відповідно до 10 - 15 відсотків. Окрім того, суттєво спрощена система оформлення документів на право отримання такої допомоги.

 

Оксана Горобцова, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 811-го дня війни

Наша мета – до кінця року відновити багатоквартирні будинки в Запоріжжі, які значно постраждали від ракетних обстрілів, – Іван Федоров

Фермери прифронтових регіонів можуть безоплатно перевірити стан ґрунтів

«Біжу за героїв – вірю в перемогу, вірю в ЗСУ!»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

єВідновлення в Запорізькій області: майже 700 людей вже отримали компенсації за пошкоджене житло

Впродовж доби окупанти 462 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 810-го дня війни

Робота є, головне – щоб було бажання працювати, – директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік

Іван Федоров про організацію окупантами курортного сезону на ТОТ

Жінки Запорізької області можуть отримати грант на розвиток власної справи

Обрізка та видалення дерев у Запоріжжі: куди звертатися з питаннями