Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обговорення проекту Податкового кодексу України – на завершальному етапі

13 серпня 2010 - 13:54

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Володимир Кальцев взяв участь у роботі підсумкового засідання «круглого столу» по обговоренню другої редакції проекту Податкового кодексу України, опублікованого 3 серпня у газеті «Урядовий кур’єр».

Цього разу в обговоренні проекту Податкового кодексу України взяли участь не тільки представники бізнесу, громадських організацій, фахівці облдержадміністрації та державної податкової адміністрації в Запорізькій області, а також й учасники аналогічних «круглих столів», які відбувались у містах Мелітополь, Бердянськ, Токмак.

Загалом, тільки в облдержадміністрації було проведено 10 засідань «круглих столів» та розширених нарад з питань обговорення проекту Податкового кодексу України, учасники яких детально розглядали кожен розділ проекту та висловлювали пропозиції щодо внесення необхідних змін у цей документ.

- Судячи з того, як проходить діалог з владою, я можу зробити один висновок – ми почуті, наші зауваження розглядають, відповідно ця робота не марна. Враховуючи позицію Президента України, який відмовився підписувати проект Податкового кодексу у першій редакції, переконаний, що ми зможемо знайти рівновагу і, врешті решт, отримаємо таку економічну конституцію, яка дозволить Україні розвиватись, - прокоментував ситуацію перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Кальцев.

Учасники заходу ще раз детально зупинились на основних розділах проекту Податкового кодексу та визначили найголовніші моменти, які, на їх думку, потребують обов’язкового доопрацювання. Найбільше зауважень надійшло до розділу, який стосується адміністрування податків та зборів.

Зокрема, йшлося про необхідність відмінити реєстратори розрахункових операцій (касові апарати) для платників фіксованого та єдиного податків. Також до негативних наслідків для представників малого та середнього бізнесу може призвести зменшення переліку видів діяльності, що надають можливість працювати на єдиному податку.

Крім того, у ході роботи «круглого столу» узагальнено пропозиції щодо податку на прибуток підприємств, податку на додану вартість, щодо справляння плати за землю.

Узагальнені пропозиції від Запорізької області будуть направлені Президенту України, Прем’єр-міністру України, до відповідного комітету Верховної Ради України, Комітету з економічних реформ. Також добірка пропозицій буде надана учасниками наради з питань обговорення проекту Податкового кодексу України, яка відбудеться 17 серпня у Донецьку. Планується, що кінцевий варіант проекту Податкового кодексу Уряд прийме вже у вересні поточного року.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

єВідновлення в Запорізькій області: майже 700 людей вже отримали компенсації за пошкоджене житло

Впродовж доби окупанти 462 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 810-го дня війни

Робота є, головне – щоб було бажання працювати, – директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік

Іван Федоров про організацію окупантами курортного сезону на ТОТ

Жінки Запорізької області можуть отримати грант на розвиток власної справи

Обрізка та видалення дерев у Запоріжжі: куди звертатися з питаннями

За матеріалами СБУ судитимуть ще 8 колаборантів, які співпрацюють з ворогом на тимчасово окупованій території Запорізької області

Як «купити» страховий стаж?

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 399 разів вдарили по Запорізькій області