Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Область готова до можливого ажіотажу, пов’язаного з оформленням субсидій

13 серпня 2010 - 14:03

Область готова до можливого ажіотажу, пов’язаного з оформленням субсидій

Регіональна комісія з питань координації діяльності з призначення субсидій на житлово-комунальні послуги у спрощеному порядку провела робоче засідання під головуванням заступника голови облдержадміністрації Миколи Ярмощука.

За розпорядженням керівництва області, до уваги були прийняті важливі аспекти в організації роботи з надання субсидій. Зокрема, забезпечення достатньої кількості працівників соціальних служб на період, коли очікується збільшення кількості звернень громадян. Також визначили шляхи розповсюдження роз’яснювальної інформації для населення через засоби масової інформації, заходи запобігання зловживанням при оформленні адресної допомоги на оплату ЖКГ. Адже головна задача – забезпечити підтримку держави тим громадянам, які її потребують, і в максимально короткий термін.

Члени комісії доповіли про стан підготовки до надання субсидій за спрощеним порядком, обговорили можливі проблеми, які можуть виникнути у ході роботи відповідних служб, та домовилися про методи їх розв’язання, чітку організацію взаємодії всіх структур.

Так, спеціалісти констатують: відсутність ажіотажу та великої кількості людей, що звертаються з питання субсидій, тимчасова. Пожвавлення відбулося одразу після того, як непрацюючі пенсіонери отримали листи від Пенсійного фонду з роз’ясненнями та анкетами для дистанційного отримання субсидії. Нагадаємо, у Запорізькій області було розіслано близько 400 тисяч таких листів. Тим більше, з наближенням опалювального сезону збільшення звернень не уникнути. Тож для забезпечення достатньої кількості працівників для роботи з населенням центр зайнятості залучатиме безробітних, що стоять на обліку, до громадських робіт. У залах для прийому людей встановлять кондиціонери та створять інші необхідні умови комфорту. Буде встановлено щоденний графік прийому громадян у зручний час.

Прогнозується, що за адресною державною допомогою на оплату послуг ЖКГ та газу звернуться близько 100 тисяч сімей в Запорізькій області. За даними регіональної комісії всі профільні служби готові до того, аби забезпечити якісне надання субсидії за спрощеним порядком всім потребуючим громадянам.

 

Оксана Горобцова, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 810-го дня війни

Робота є, головне – щоб було бажання працювати, – директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік

Іван Федоров про організацію окупантами курортного сезону на ТОТ

Жінки Запорізької області можуть отримати грант на розвиток власної справи

Обрізка та видалення дерев у Запоріжжі: куди звертатися з питаннями

За матеріалами СБУ судитимуть ще 8 колаборантів, які співпрацюють з ворогом на тимчасово окупованій території Запорізької області

Як «купити» страховий стаж?

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 399 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 809-го дня війни

Третій рік під вогнем: Іван Федоров про життя мешканці прифронтових населених пунктів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області