Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Підпал стерні може стати причиною стихійної пожежі

13 серпня 2010 - 17:17

Засідання обласного оперативного штабу з координації дій щодо проведення заходів та мінімізації можливих негативних наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних з пожежною небезпекою, у селекторному режимі провів перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Кальцев. У заході також взяли участь голова облради Павло Матвієнко та заступник голови – керівник апарату ОДА Станіслав Лимарчук.

Засушлива спекотна погода, яка вже тривалий час зберігається на території всієї країни, підвищує ризик виникнення пожеж. Керівництво регіону вживає необхідних заходів, щоб запобігти виникненню та розповсюдженню таких стихійних лих, як пожежа. Зокрема, голова обласної державної адміністрації Борис Петров підписав розпорядження «Про запобігання виникненню пожеж в області та оперативне на них реагування», створено обласний оперативний штаб, а також відповідні штаби в кожному районі та місті регіону.

Однак, незважаючи на вжиті заходи, тільки протягом цього тижня  у Бердянському районі зафіксовано 13 випадків лісових пожеж на загальній площі 3,65 га, два випадки у Мелітопольському районі на площі 0,24 га. Також ліс горів у Запорізькому та Токмацькому районах.  Переважно  винуватцями цих пожеж стають люди.

Тому, коли стало відомо, що незважаючи на сувору заборону підпалу трави та стерні, у Приморському, Токмацькому та Вільнянському районах горіли поля, очільник регіону доручив своєму першому заступнику  Володимиру Кальцеву терміново провести селекторну нараду та з’ясувати позицію керівників постраждалих територій. Адже випадки підпалу стерні свідчать не тільки про безвідповідальність власників сільгосппідприємств, яким належать поля, але й про неналежне ставлення керівництва районів до своїх обов’язків, слабкий контроль та невміння організувати ефективну роз’яснювальну роботу з населенням.

За словам першого заступника голови ОДА Володимира Кальцева, Борис Петров сьогодні мав неприємну  розмову з Президентом України Віктором Януковичем щодо підпалу стерні на території регіону.

Наразі вже порушено дві кримінальні справи щодо підпалу стерні у Вільнянському та  Токмацькому районах. Робота ж керівників цих територій визнана незадовільною і вони отримали догану.

-   У цій складній ситуації кожен керівник райдержадміністрацій має усвідомити, що він несе персональну відповідальність за безпеку людей. Важливо, щоб всі ми детально проаналізували помилки та знайшли можливість попереджувати подальші спалахи, а тим паче підпалювання, - наголосив  Володимир Кальцев.

Посадовець доручив наступного ж дня на кожній території провести засідання оперативних штабів з координації дій щодо проведення заходів та мінімізації можливих негативних наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних з пожежною небезпекою, та продовжувати пильно стежити за ситуацією в останні дні спеки.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Наша мета – до кінця року відновити багатоквартирні будинки в Запоріжжі, які значно постраждали від ракетних обстрілів, – Іван Федоров

Фермери прифронтових регіонів можуть безоплатно перевірити стан ґрунтів

«Біжу за героїв – вірю в перемогу, вірю в ЗСУ!»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

єВідновлення в Запорізькій області: майже 700 людей вже отримали компенсації за пошкоджене житло

Впродовж доби окупанти 462 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 810-го дня війни

Робота є, головне – щоб було бажання працювати, – директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік

Іван Федоров про організацію окупантами курортного сезону на ТОТ

Жінки Запорізької області можуть отримати грант на розвиток власної справи

Обрізка та видалення дерев у Запоріжжі: куди звертатися з питаннями

За матеріалами СБУ судитимуть ще 8 колаборантів, які співпрацюють з ворогом на тимчасово окупованій території Запорізької області