Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжці представили свої пропозиції до Податкового кодексу у Донецьку

17 серпня 2010 - 15:50

Продовжується всенародне обговорення проекту Податкового кодексу України. Сьогодні, 17 серпня, делегації чотирьох областей східного регіону зібралися у Донецькій облдержадміністрації, аби внести свої корективи до проекту. Регіональне засідання пройшло під головуванням Міністра фінансів України Федора Ярошенка. Делегацію Запорізької області очолив голова облдержадміністрації  Борис Петров.

До обговорення кодексу в області влада залучала представників підприємницької діяльності, громадських організацій, фахівців державної податкової адміністрації, експертів. За результатами  засідань та розширених нарад були внесені необхідні зміни та пропозиції до кожного розділу проекту Податкового кодексу, які й були озвучені на регіональному засіданні в Донецьку.

За словами Бориса Петрова Податковий кодекс має створювати сприятливий бізнес-клімат, захищати пересічних громадян і формувати умови для розвитку економіки держави та регіонів.

- Не варто сподіватися на те, що Податковий кодекс сподобається абсолютно всім, - зазначив Борис Петров. – Втім, прийняття такого важливого для економіки держави документу – це вже великий крок вперед. Тож я впевнений у позитивних результатах прийняття Податкового кодексу. В Запорізькій облдержадміністрації проведено 17 засідань, учасники обговорення внесли безліч коректив та пропозицій, з яких були відібрані найбільш актуальні та перспективні. Загалом 163 пропозиції було внесено в проект від Запорізької області.

 У свою чергу Мінфін повідомив, що подібні засідання регіонального рівня будуть проведені і в інших областях України, протоколи з усіма зауваженнями будуть враховані при укладанні проекту. Остаточне ж його затвердження – за депутатами Верховної ради.  Урядовці сподіваються, що вже наступного року в державі працюватиме Податковий кодекс.

 

Оксана Горобцова, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни