Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжці представили свої пропозиції до Податкового кодексу у Донецьку

17 серпня 2010 - 15:50

Продовжується всенародне обговорення проекту Податкового кодексу України. Сьогодні, 17 серпня, делегації чотирьох областей східного регіону зібралися у Донецькій облдержадміністрації, аби внести свої корективи до проекту. Регіональне засідання пройшло під головуванням Міністра фінансів України Федора Ярошенка. Делегацію Запорізької області очолив голова облдержадміністрації  Борис Петров.

До обговорення кодексу в області влада залучала представників підприємницької діяльності, громадських організацій, фахівців державної податкової адміністрації, експертів. За результатами  засідань та розширених нарад були внесені необхідні зміни та пропозиції до кожного розділу проекту Податкового кодексу, які й були озвучені на регіональному засіданні в Донецьку.

За словами Бориса Петрова Податковий кодекс має створювати сприятливий бізнес-клімат, захищати пересічних громадян і формувати умови для розвитку економіки держави та регіонів.

- Не варто сподіватися на те, що Податковий кодекс сподобається абсолютно всім, - зазначив Борис Петров. – Втім, прийняття такого важливого для економіки держави документу – це вже великий крок вперед. Тож я впевнений у позитивних результатах прийняття Податкового кодексу. В Запорізькій облдержадміністрації проведено 17 засідань, учасники обговорення внесли безліч коректив та пропозицій, з яких були відібрані найбільш актуальні та перспективні. Загалом 163 пропозиції було внесено в проект від Запорізької області.

 У свою чергу Мінфін повідомив, що подібні засідання регіонального рівня будуть проведені і в інших областях України, протоколи з усіма зауваженнями будуть враховані при укладанні проекту. Остаточне ж його затвердження – за депутатами Верховної ради.  Урядовці сподіваються, що вже наступного року в державі працюватиме Податковий кодекс.

 

Оксана Горобцова, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни

Від пожежника до фармацевта: запорізькі виші презентували свої можливості на спеціалізованій виставці

Прийомні сім'ї та опікуни за кордоном зможуть отримати матеріальну допомогу

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: як і де отримати

Вже скоро в Дії зʼявиться посвідчення ветерана – записатися на тестування можна вже зараз

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 268 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 811-го дня війни

Наша мета – до кінця року відновити багатоквартирні будинки в Запоріжжі, які значно постраждали від ракетних обстрілів, – Іван Федоров

Фермери прифронтових регіонів можуть безоплатно перевірити стан ґрунтів

«Біжу за героїв – вірю в перемогу, вірю в ЗСУ!»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області