Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Борис Петров: «Ми завжди брали приклад з ветеранів»

1 жовтня 2010 - 13:47

1 жовтня весь світ відзначає Міжнародний день людей похилого віку. Ветеранам війни та праці присвятили сьогодні урочистий захід в облдержадміністрації. Як зазначили самі гості «у залі зібралися сьогоднішні передовики, вчорашні трудівники». Голова облдержадміністрації Борис Петров привітав присутніх зі святом та вручив відзнаки за трудові досягнення.

У своєму зверненні Борис Петров зауважив, що дуже важливо знаходити час для подібних зустрічей, зайвий раз засвідчити свою повагу людям, які віддали кращі роки свого життя відбудові рідної країни.

- Де б я не працював, на різних підприємствах, на різних посадах ми завжди брали приклад з ветеранів, - підкреслив очільник області. - Ви навчили нас тому, як треба працювати, жити, любити Батьківщину. За це вам велика подяка та шана. У цьому залі присутні кращі із кращих наших ветеранів і я від усього серця вітаю вас з цим святом, бажаю вам здоров’я та довголіття. Нам дуже потрібна ваша підтримка, аби на прикладі вашого подвигу та звитяги ми виховували майбутнє покоління.

За словами голови облдержадміністрації в державі стало менше політики, натомість більше позитивних зрушень в устрої країни, в економіці та соціальній сфері. Про виконані плани та вирішення проблемних питань говорив і голова обласної ради ветеранів Іван Солодовник. Це стосується і виділення грошової допомоги сільським ветеранським організаціям, і активної роботи зі збереження пам’ятників воїнам Великої Вітчизняної війни та багатьох питань, пов’язаних з соціальним захистом людей похилого віку.

- Важливо те, що сьогоднішня влада знаходить можливості для того, аби приділити належну увагу людям цієї категорії, а також підтримує ветеранські організації, - зазначив Іван Васильович і додав свої побажання наснаги та тепла всім героям свята.

В Запорізькій області проживає 555 тисяч пенсіонерів. Майже 282 тисячі з них - ветерани праці, 97,1 тисяча - ветерани війни, у тому числі 79,1 тисяча - ветерани Великої Вітчизняної війни.

 

Оксана Горобцова, управління у справах преси та інформації

Читайте також

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя