Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Борис Петров: «Ми завжди брали приклад з ветеранів»

1 жовтня 2010 - 13:47

1 жовтня весь світ відзначає Міжнародний день людей похилого віку. Ветеранам війни та праці присвятили сьогодні урочистий захід в облдержадміністрації. Як зазначили самі гості «у залі зібралися сьогоднішні передовики, вчорашні трудівники». Голова облдержадміністрації Борис Петров привітав присутніх зі святом та вручив відзнаки за трудові досягнення.

У своєму зверненні Борис Петров зауважив, що дуже важливо знаходити час для подібних зустрічей, зайвий раз засвідчити свою повагу людям, які віддали кращі роки свого життя відбудові рідної країни.

- Де б я не працював, на різних підприємствах, на різних посадах ми завжди брали приклад з ветеранів, - підкреслив очільник області. - Ви навчили нас тому, як треба працювати, жити, любити Батьківщину. За це вам велика подяка та шана. У цьому залі присутні кращі із кращих наших ветеранів і я від усього серця вітаю вас з цим святом, бажаю вам здоров’я та довголіття. Нам дуже потрібна ваша підтримка, аби на прикладі вашого подвигу та звитяги ми виховували майбутнє покоління.

За словами голови облдержадміністрації в державі стало менше політики, натомість більше позитивних зрушень в устрої країни, в економіці та соціальній сфері. Про виконані плани та вирішення проблемних питань говорив і голова обласної ради ветеранів Іван Солодовник. Це стосується і виділення грошової допомоги сільським ветеранським організаціям, і активної роботи зі збереження пам’ятників воїнам Великої Вітчизняної війни та багатьох питань, пов’язаних з соціальним захистом людей похилого віку.

- Важливо те, що сьогоднішня влада знаходить можливості для того, аби приділити належну увагу людям цієї категорії, а також підтримує ветеранські організації, - зазначив Іван Васильович і додав свої побажання наснаги та тепла всім героям свята.

В Запорізькій області проживає 555 тисяч пенсіонерів. Майже 282 тисячі з них - ветерани праці, 97,1 тисяча - ветерани війни, у тому числі 79,1 тисяча - ветерани Великої Вітчизняної війни.

 

Оксана Горобцова, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Впродовж доби окупанти 438 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.