Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Юні залізничники з усієї країни розроблять заходи збереження довкілля

27 жовтня 2010 - 12:58


Запорізька дитяча залізниця приймає гостей Всеукраїнського екологічного  фестивалю. Протягом двох днів – 27 та 28 жовтня - на території закладу діти обговорюватимуть проблеми екології та шукатимуть кращі методи збереження довкілля. Привітати учасників фестивалю та відкрити святковий концерт з цієї нагоди на дитячу залізницю прибув голова облдержадміністрації Борис Петров. Підтримати фестиваль юних колег також завітав начальник дирекції залізничних перевезень Придніпровської залізниці Михайло Черненький.

Запорізькій регіон  - індустріальний центр України сплачує ціну за велику концентрацію промислових підприємств  екологічним неблагополуччям. Тому голова облдержадміністрації Борис Петров  позитивно оцінює прагнення організаторів фестивалю згуртувати навколо важливої проблеми молоде покоління. Прививати любов та бережливе ставлення до природи змалечку – основна задача кожного дорослого.

- Починати треба із себе, - підкреслив Борис Петров. – Створювати чисту країну з власного будинку, під’їзду, школи. Адже чисте довкілля – це наше з вами здорове та повноцінне життя. Любов до природи, піклування про спільний дім об’єднують і дорослих, і дітей, тож я дякую організаторам  фестивалю за чудову ідею, за прекрасні традиції і бажаю йому творчого довголіття. А всім учасникам, - плідної праці та високих результатів роботи в ході фестивалю.

Обласне керівництво з великою увагою ставиться до питань збереження та відновлення екології краю. Спільно з екологами та керівниками потужних промислових підприємств розроблена інвестиційна екологічна програма. До речі, на час проведення дитячого екологічного фестивалю в Запоріжжі  в Києві  проходить Міжнародний екологічний форум «Навколишнє середовище 2010».

Цього року Запорізька дитяча залізниця проводить екологічний фестиваль вже  сьомий раз. Щоразу учасники з різних міст країни  привозять в подарунок дитячій залізниці саджанці дерев, кущів та квітів. За традицією на другий день фестивалю їх висаджують на території саду дитячої залізниці. Не обійдеться без традиційного трудового десанту і цього разу. Крім того, як зазначила начальник Запорізької дитячої залізниці Раїса Козак, результатом фестивалю стане ухвала рішення про обов’язок кожного юного працівника дитячих залізниць по всій Україні – посадити у власному подвір’ї дерево.  Щоб за зовнішнім виглядом двору було зрозуміло - тут живуть працівники залізниці, які турбуються про навколишнє середовище.

Фестиваль відкрився яскравим концертом творчих колективів дитячих залізниць. Далі учасники фестивалю планують провести засідання круглого столу на тему «Зелений захист залізниць» та провести змагання «Еко-ігротека». 

 

Оксана Горобцова, управління у справах преси та інформації.

Читайте також

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни