Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Юні залізничники з усієї країни розроблять заходи збереження довкілля

27 жовтня 2010 - 12:58


Запорізька дитяча залізниця приймає гостей Всеукраїнського екологічного  фестивалю. Протягом двох днів – 27 та 28 жовтня - на території закладу діти обговорюватимуть проблеми екології та шукатимуть кращі методи збереження довкілля. Привітати учасників фестивалю та відкрити святковий концерт з цієї нагоди на дитячу залізницю прибув голова облдержадміністрації Борис Петров. Підтримати фестиваль юних колег також завітав начальник дирекції залізничних перевезень Придніпровської залізниці Михайло Черненький.

Запорізькій регіон  - індустріальний центр України сплачує ціну за велику концентрацію промислових підприємств  екологічним неблагополуччям. Тому голова облдержадміністрації Борис Петров  позитивно оцінює прагнення організаторів фестивалю згуртувати навколо важливої проблеми молоде покоління. Прививати любов та бережливе ставлення до природи змалечку – основна задача кожного дорослого.

- Починати треба із себе, - підкреслив Борис Петров. – Створювати чисту країну з власного будинку, під’їзду, школи. Адже чисте довкілля – це наше з вами здорове та повноцінне життя. Любов до природи, піклування про спільний дім об’єднують і дорослих, і дітей, тож я дякую організаторам  фестивалю за чудову ідею, за прекрасні традиції і бажаю йому творчого довголіття. А всім учасникам, - плідної праці та високих результатів роботи в ході фестивалю.

Обласне керівництво з великою увагою ставиться до питань збереження та відновлення екології краю. Спільно з екологами та керівниками потужних промислових підприємств розроблена інвестиційна екологічна програма. До речі, на час проведення дитячого екологічного фестивалю в Запоріжжі  в Києві  проходить Міжнародний екологічний форум «Навколишнє середовище 2010».

Цього року Запорізька дитяча залізниця проводить екологічний фестиваль вже  сьомий раз. Щоразу учасники з різних міст країни  привозять в подарунок дитячій залізниці саджанці дерев, кущів та квітів. За традицією на другий день фестивалю їх висаджують на території саду дитячої залізниці. Не обійдеться без традиційного трудового десанту і цього разу. Крім того, як зазначила начальник Запорізької дитячої залізниці Раїса Козак, результатом фестивалю стане ухвала рішення про обов’язок кожного юного працівника дитячих залізниць по всій Україні – посадити у власному подвір’ї дерево.  Щоб за зовнішнім виглядом двору було зрозуміло - тут живуть працівники залізниці, які турбуються про навколишнє середовище.

Фестиваль відкрився яскравим концертом творчих колективів дитячих залізниць. Далі учасники фестивалю планують провести засідання круглого столу на тему «Зелений захист залізниць» та провести змагання «Еко-ігротека». 

 

Оксана Горобцова, управління у справах преси та інформації.

Читайте також

«Запорізька платформа безпеки та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів

Звичайний хлопець виявив бажання піти на захист Батьківщини

Іван Федоров: «Науково-технологічний прорив допоможе Україні здобути перемогу»

Триває набір кадрового резерву держслужбовців

СБУ викрила «суддю» з Мелітополя, яка виносила сфабриковані вироки місцевим мешканцям