Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Водозабезпечення та водовідведення смт Кирилівка: час діяти

18 листопада 2010 - 17:03

Заступник голови обласної державної адміністрації Лариса Мефьодова провела робочу нараду з питань узгодження шляхів вирішення проблемних питань водопостачання та водовідведення смт Кирилівка Якимівського району. Захід відбувся за участю представників Якимівської райдержадміністрації та Кирилівської селищної ради.

Вже багато років жителів смт Кирилівка забезпечують питною водою з підземних джерел, розташованих у ближньому с. Шелюги. Існуючий водовід Шелюги-Кирилівка був побудований понад 40 років тому і вже не може забезпечити потреби території якісною питною водою. Тому до селища та понад 500 закладів відпочинку, розташованих на узбережжі Азовського моря, організовано підвіз води. Однак навіть у такий спосіб проблема з водозабезпеченням не вирішується повністю. Влітку, коли до моря з’їжджаються тисячі туристів, щодоби селищу не вистачає близько двох тисяч кубометрів питної води.

- Кирилівка – це курорт, а відповідно, й одна з візитних карток регіону. Крім того, вирішення питань водозабезпечення та водовідведення має соціальний характер. Тому маємо зі всією відповідальністю поставитись до вирішення зазначених питань, - звернулась до учасників наради заступник голови ОДА Лариса Мефьодова.

Серед можливих шляхів розв’язання проблеми з водопостачанням Кирилівки – будівництво додаткових насосів на свердловинах у с. Шелюги, передача водоводу Шелюги-Кирилівка в обласну власність.

Доволі гостро в Кирилівці стоїть також питання будівництва очисних споруд. Наразі підготовлено інвестиційний проект «Азовські будівельні інвестиції», яким передбачено будівництво комплексу очисних споруд та централізованих мереж водопостачання і водовідведення до смт Кирилівка. Учасники наради відзначили необхідність залучити до цієї роботи власників баз відпочинку, які розміщені на території смт Кирилівка.

- Питання водозабезпечення та водовідведення Кирилівки – це внутрішня справа громади. Голова обласної державної адміністрації Борис Петров бачить і розуміє ваші труднощі, однак в першу чергу від вас залежить, у якому напрямку надалі буде розвиватись Кирилівка. Ви почули пропозиції, маєте їх опрацювати й обрати прийнятне для вас рішення. Однак, підкреслюю, ваше завдання - забезпечити нормальні умови проведення наступного курортного сезону, а облдержадміністрація допомогатиме вам у цій роботі, - резюмувала Лариса Мефьодова.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області