Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Виявлення причин проблем – шлях до їх розв’язання

19 листопада 2010 - 10:16

Виявлення причин проблем – шлях до їх розв’язання

На засіданні обласної ради з питань безпечної життєдіяльності населення, яке  провів  заступник голови облдержадміністрації Микола Ярмощук, учасники  проаналізували стан справ щодо забезпечення пожежної безпеки на ринках області  та  у багатоповерхових будинках підвищеної  поверховості (понад 16 поверхів), відмітили ряд недоліків і намітили низку заходів з їх ліквідації.

Так, йшлося про незадовільний стан пожежної безпеки на Запорізькому центральному ринку, що знаний як «ринок Анголенко». Фактичне розміщення торгівельних рядів тут не відповідає  нормам протипожежної безпеки. Присутньому на засіданні  директору КП «Запоріжринок» Максиму Югаєву нагадали трагедію у Дніпропетровську: коли там на одному з  ринків  виникла  пожежа, саме через зазначене порушення її не вдалося  швидко локалізувати  і ліквідувати, що призвело до значних збитків і травмування людей. Заступник голови ОДА Микола Ярмощук запропонував заступнику Запорізького міського голови Володимиру Грищенку  на черговому засіданні   міськвиконкому уважно розглянути цю проблему і прийняти відповідне рішення, у тому числі, і щодо відповідності пана Югаєва, з огляду на відмічені у його роботі  суттєві недоліки,  тій посаді, яку він обіймає.

Що ж до багатоповерхівок підвищеної поверховості, яких у нашій області 109, з них 102 – житлові, тут основними проблемами протипожежної безпеки фахівці визнали застарілість автоматики  протипожежного сповіщення та обладнання протипожежного захисту, відсутність   у  місцевих підрозділах  МНС спеціалізованої техніки  для ліквідації пожеж, які можуть виникнути на верхніх поверхах ( підйомники  рятувальників  сягають лише 30 м у висоту).

Також члени  обласної ради з питань безпечної життєдіяльності населення  розглянули  ще одне актуальне, з огляду на трагічний випадок  у багатоповерхівці на вул. Тбіліській у Запоріжжі, питання – про  стан ліфтового господарства області. За даними Держгірпромнагляду, який  інспектує стан ліфтів, у нашій області налічується 5126 підйомних механізмів у 10 населених пунктах. Майже 45% з них вже відпрацювали свій нормативний термін – 25 років. Тож левова частка їх потребує заміни. Щоб навести лад у ліфтовому господарстві, тільки обласному центру потрібно щонайменше 200 млн. грн. Заступник голови ОДА Микола Ярмощук запропонував керівникам відповідних структурних підрозділів органів виконавчої влади і місцевого самоврядування на територіях передбачити кошти на виконання необхідних робіт у місцевих бюджетах. Натомість,  на себе взяв зобов’язання активно сприяти  в отриманні відповідних коштів із державного бюджету.

- Забезпечення належної безпечної життєдіяльності населення – найголовніше завдання виконавчої влади в регіоні, - наголосив посадовець. – Обласна команда на чолі з головою облдержадміністрації Борисом  Петровим  бере на себе відповідальність  і вживає всіх необхідних заходів щодо якомога повнішої  його реалізації.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів