Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Німецькі інвестори бажають розпочати співробітництво з Запорізьким регіоном

27 серпня 2010 - 12:01

Німецькі інвестори бажають розпочати співробітництво з Запорізьким регіоном

Перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Кальцев провів зустріч з представником німецької корпорації «DCVG» Петером Фройнтліпом та радником по залученню інвестицій корпорації «DCVG» Юліуцом Цайцеком. Зустріч відбулася за ініціативи німецької сторони.

Представники німецької компанії прибули до Запорізької області з конкретною метою – пошуку території для будівництва сонячних систем (батарей) потужністю 100-150 мВт. Кілька днів тому вони відвідали Приморський район та зацікавились земельною ділянкою неподалік від села Райнівка. Тож по завершенні переговорів з керівництвом Приморського району Петер Фройнтліп та Юліуц Цайцек виявили бажання поспілкуватись з першим заступником голови обласної державної адміністрації Володимиром Кальцевим, щоб з’ясувати, яку інвестиційну політику проводить обласна виконавча влада.

- Президент України Віктор Янукович визначив, що один з пріоритетних напрямків роботи владних структур на сьогодні є покращення інвестиційного клімату. В Україні, зокрема і на території нашої області створюються комфортні умови для роботи іноземних інвесторів. Більше того, Президент України взяв під особистий патронат всі інвестиційні проекти у регіоні. Це забезпечує оперативне вирішення всіх питань та розв’язання проблемних ситуацій, що можуть виникнути у ході реалізації проекту, - окреслив ситуацію Володимир Кальцев.

Також посадовець повідомив німецьким гостям, що наразі в області завершується перша черга будівництва заводу напівпровідників, який вироблятиме кремній для сонячних батарей та який можна буде використовувати для роботи майбутніх сонячних систем.

- Безсумнівно, Запорізька область – привабливе місце для будівництва такого об’єкта. Ми маємо приємні враження від спілкування з вами та керівництвом Приморського району. Переконаний, що у разі успішної реалізації цього першого проекту, ми розпочнемо співпрацю у багатьох інших напрямках, - зазначив представник німецької корпорації «DCVG» Петер Фройнтліп.

Зокрема, німецькі інвестори цікавляться будівництвом установки з виробництва біопалива, розробкою пегматитового кар’єру, рибною промисловістю.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу