Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Погода вносить свої корективи у хід весняно-польових робіт

14 квітня 2011 - 14:23

Погода вносить свої корективи у хід весняно-польових робіт

Учасники обласної селекторної наради з питань АПК, яку провів  перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Литвин, одностайно зазначили, що темпи весняно-польових робіт у Запорізькій області загальмувала дощова погода. Саме тому засіяно лише 124 тисячі гектарів ранніх зернових, що складає 53% від плану. Проте ситуація з посівною у різних районах області суттєво відрізняється. Якщо у Мелітопольскому, Кам’янсько-Дніпровському, Василівському та Веселівському районах засіяно 73-82 % від запланованої площі, то у Запорізькому, Куйбишевському, Новомиколаївському та Бердянському районах лише 14-34%.  На думку начальника ГУ агропромислового розвитку облдержадміністрації Володимира Журавльова, такий розбіг показників пов’язаний з часом початку весняно-польових робіт – хто розпочав посівну своєчасно, той встиг засіяти великі площі до початку дощів.

Ще гірший стан з посівами круп’яних культур, особливо гречки. За дорученням уряду цього року Запорізька область має збільшити площу посіву гречки із 1200 до 4000 гектарів. Але у Розівському та Якимівському районах навіть задекларували лише 50% запланованої посівної площі. Не дотягують до плану також у Бердянському, Вільнянському, Новомиколаївському, Оріхівському, Чернігівському та Мелітопольскому районах.

- Нам відомо,  що у деяких районах області планується перевищити державні ліміти посіву соняшника, - наголосив перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Литвин. - Ми можемо змиритися з цим, але за умови виконання  плану посіву зернових та круп’яних культур.

У ході обласної селекторної наради  також обговорювалося питання укладання сільгосппідприємствами області форвардних контрактів з Аграрним фондом України. На цей час лише 16 підприємств з 8 районів Запорізької області уклали контракти на умовах форварду. Вони взяли на себе зобов’язання здати державі 20350 тонн пшениці і вже отримали від Аграрного фонду більше 17,5 мільйона гривень.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії