Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Погода вносить свої корективи у хід весняно-польових робіт

14 квітня 2011 - 14:23

Погода вносить свої корективи у хід весняно-польових робіт

Учасники обласної селекторної наради з питань АПК, яку провів  перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Литвин, одностайно зазначили, що темпи весняно-польових робіт у Запорізькій області загальмувала дощова погода. Саме тому засіяно лише 124 тисячі гектарів ранніх зернових, що складає 53% від плану. Проте ситуація з посівною у різних районах області суттєво відрізняється. Якщо у Мелітопольскому, Кам’янсько-Дніпровському, Василівському та Веселівському районах засіяно 73-82 % від запланованої площі, то у Запорізькому, Куйбишевському, Новомиколаївському та Бердянському районах лише 14-34%.  На думку начальника ГУ агропромислового розвитку облдержадміністрації Володимира Журавльова, такий розбіг показників пов’язаний з часом початку весняно-польових робіт – хто розпочав посівну своєчасно, той встиг засіяти великі площі до початку дощів.

Ще гірший стан з посівами круп’яних культур, особливо гречки. За дорученням уряду цього року Запорізька область має збільшити площу посіву гречки із 1200 до 4000 гектарів. Але у Розівському та Якимівському районах навіть задекларували лише 50% запланованої посівної площі. Не дотягують до плану також у Бердянському, Вільнянському, Новомиколаївському, Оріхівському, Чернігівському та Мелітопольскому районах.

- Нам відомо,  що у деяких районах області планується перевищити державні ліміти посіву соняшника, - наголосив перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Литвин. - Ми можемо змиритися з цим, але за умови виконання  плану посіву зернових та круп’яних культур.

У ході обласної селекторної наради  також обговорювалося питання укладання сільгосппідприємствами області форвардних контрактів з Аграрним фондом України. На цей час лише 16 підприємств з 8 районів Запорізької області уклали контракти на умовах форварду. Вони взяли на себе зобов’язання здати державі 20350 тонн пшениці і вже отримали від Аграрного фонду більше 17,5 мільйона гривень.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров